Naše krémové řezy s kokosem jsou lepší než Raffaello
Ingredience na krémové řezy s kokosem
Na těsto na krémové řezy s kokosem budete potřebovat:
- 5 vaječných bílků
- 200 g strouhaného kokosu
- 150 g cukru krystal
- 25 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
Při přípravě ořechového těsta se neobejdete bez:
- 5 vaječných bílků
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 150 cukru krystal
- 40 g holandského kakaa
- 25 g hladké mouky
- 1 prášku do pečiva
Na pudinková krém si připravte:
- 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
- 1 l plnotučného mléka
- 250 g másla
- 150 g mascarpone
- 150 g moučkového cukru
- 10 vaječných žloutků
- 1 vanilkový cukr
A nakonec na dozdobení se nejlépe hodí čokoládové šupiny.
Příprava
Z pěti bílků na kokosové těsto a cukru vyšlehejte hustý sníh. Postupně přidávejte kokos a hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jakmile vznikne stejnoměrná hmota, přelijte ji na plech vyložený pečicím papírem. Těsto dejte péct na přibližně 15 minut při teplotě 180 °C.
Stejným způsobem připravíme i druhé těsto. Vyšlehejte bílky s cukrem na hustý sníh a postupně do nich přidávejte ořechy, kakao a hladkou mouku s práškem do pečiva. Když je těsto hotové, také ho přelijte na plech s pečicím papírem. I toto těsto pečte po dobu 15 minut při teplotě 180 °C. Po upečení nechte obě těsta vychladnout na pokojovou teplotu.
Z mléka, cukru a pudinků uvařte pudink tak, jak je uvedeno na obalu. Kromě obyčejného cukru do něj přidejte i vanilkový cukr. Krátce předtím, než by byl pudink hotový, do něj přimíchejte všechny žloutku a nechte jej na plotně, dokud se žloutky nerozmíchají. Pak krém z plotny odstavte, nechte minutu nebo dvě chladnout a postupně do něj přimíchejte mascarpone a máslo. Krém rozmíchejte do hladka.
Základem tohoto zákusku je kokosové těsto. To potřete polovinou krému, přiklopte ořechové těsto a na něj naneste v rovnoměrné vrstvě zbytek krému. Zákusek posypte čokoládovými šupinami a dejte do lednice, aby krém pořádně zatuhl. Dezert podávejte chlazený. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Dokonalá bábovka, která chutná jako Raffaello. Upečte si skvělou dobrotu