Úterý , 03. 12. 2024

Svatoslav

Naše krémové řezy s kokosem jsou lepší než Raffaello

Potravinářské firmy vědí, jak na nás. Platí to i o lahodné bonboniéře Raffaello, souhra jejích chutí se blíží dokonalosti. A přesto existuje způsob, jak skoro dokonalé Raffaello dovést k dokonalosti úplné. S našimi kokosovo-ořechovými řezy to svede každý. Nepotřebujete žádné speciální cukrářské vybavení, a dokonce ani neobvyklé suroviny. A navíc se při přípravě tohoto zákusku nijak nepředřete, za chvilku bude hotovo.
krémové řezy s kokosem
Připravte si vynikající krémové řezy s kokosem. (zdroj foto: prirodajelek.cz)

Ingredience na krémové řezy s kokosem

Na těsto na krémové řezy s kokosem budete potřebovat:

  • 5 vaječných bílků
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 150 g cukru krystal
  • 25 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva

Při přípravě ořechového těsta se neobejdete bez:

  • 5 vaječných bílků
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 150 cukru krystal
  • 40 g holandského kakaa
  • 25 g hladké mouky
  • 1 prášku do pečiva

Na pudinková krém si připravte:

  • 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 1 l plnotučného mléka
  • 250 g másla
  • 150 g mascarpone
  • 150 g moučkového cukru
  • 10 vaječných žloutků
  • 1 vanilkový cukr

A nakonec na dozdobení se nejlépe hodí čokoládové šupiny.

Příprava

Z pěti bílků na kokosové těsto a cukru vyšlehejte hustý sníh. Postupně přidávejte kokos a hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jakmile vznikne stejnoměrná hmota, přelijte ji na plech vyložený pečicím papírem. Těsto dejte péct na přibližně 15 minut při teplotě 180 °C.

Stejným způsobem připravíme i druhé těsto. Vyšlehejte bílky s cukrem na hustý sníh a postupně do nich přidávejte ořechy, kakao a hladkou mouku s práškem do pečiva. Když je těsto hotové, také ho přelijte na plech s pečicím papírem. I toto těsto pečte po dobu 15 minut při teplotě 180 °C. Po upečení nechte obě těsta vychladnout na pokojovou teplotu.

Z mléka, cukru a pudinků uvařte pudink tak, jak je uvedeno na obalu. Kromě obyčejného cukru do něj přidejte i vanilkový cukr. Krátce předtím, než by byl pudink hotový, do něj přimíchejte všechny žloutku a nechte jej na plotně, dokud se žloutky nerozmíchají. Pak krém z plotny odstavte, nechte minutu nebo dvě chladnout a postupně do něj přimíchejte mascarpone a máslo. Krém rozmíchejte do hladka.

Základem tohoto zákusku je kokosové těsto. To potřete polovinou krému, přiklopte ořechové těsto a na něj naneste v rovnoměrné vrstvě zbytek krému. Zákusek posypte čokoládovými šupinami a dejte do lednice, aby krém pořádně zatuhl. Dezert podávejte chlazený. Nechte si chutnat!

K TÉMATU  Lahodný dezert s krémem, ovocem a želatinou skvěle vypadá a ještě lépe chutná

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Dokonalá bábovka, která chutná jako Raffaello. Upečte si skvělou dobrotu

Domácí Raffaello řezy: dezert jako od mistra cukrář

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek