Domácí Koka sušenky jsou lepší než ty z obchodu
Věřte nebo ne, Koka sušenky jsou snazší, než si myslíte. Potřebujete jen pár obyčejných surovin. A k tomu pár minut času. Mějte na paměti, že podobně jako u vánočního cukroví, i v tomto případě je lepší nechat těsto přes noc odpočinout v ledničce. Jednotlivé chutě se hezky spojily.
Ingredience na koka sušenky
Recept je skutečně prostý. Při pečení Koka sušenek si vystačíte jen s:
- 700 g másla
- 650 g hladké mouky
- 350 g moučkového cukru
- 300 g strouhaného kokosu
- 40 g holandského kakaa
- 10 g mleté skořice
- Špetkou soli
Příprava
V dostatečně velké míse si zadělejte na těsto. Mouku si prosejte spolu s kakaem a skořicí. Do směsi postupně zapracujte změklé máslo, strouhaný kokos a moučkový cukr. Pokud by směs byla moc suchá, například proto, že váš kokos je nastrouhaný nahrubo, můžete přidat ještě trochu másla navíc. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho přes noc v lednici odpočinout.
Druhý den ráno těsto vybalte a vypracujte z něj několik válečků, tlusté by měly být asi jako dvacetikoruna. Válečky nakrájejte na centimetrové plátky. Vzoreček na nich můžete udělat pomocí vidličky nebo kráječe na vajíčka. Veselé vzory, které ocení zejména děti, můžete udělat také pomocí tvarovačů na cukroví.
Hotové sušenky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se nedotýkaly jedna druhé. Těsto vyjde na dva až tři plechy běžné velikosti. Sušenky pečte po dobu přibližně 10-12 minut při teplotě 160 °C. Nejlépe chutnají namočené v kávě, mléku nebo horkém Granku. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Křehké domácí sušenky, které potěší vaše chuťové pohárky
Sušenky s krémem z Fanty? Budete překvapeni, jak jsou skvělé