Krémový karamelový likér s alkoholem. Výborný i jako dárek
Alkoholický karamelový likér je skvělou chuťovkou při posezení s rodinou, přáteli nebo třeba jako jedlý dárek pod stromeček. Při skladování v chladu vám likér vydrží i týden, ale vzhledem k jeho lahodné chuti si s touto lhůtou trvanlivosti nebudete vůbec muset lámat hlavu. A pokud byste chtěli chuť likéru ještě více zintenzivnit, přidejte nebo nahraďte karamelové salko dvěma polévkovými lžícemi slaného karamelu. Tato sladko-slaná kombinace udělá s likérem úplné divy.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Karamelový likér
- 500500mlplnotučného mléka
- 11kelímeksmetany ke šlehání
- 11sáčekkaramelového pudinku
- 55lžictřtinového cukru
- 100100mlrumu
- 22lžícekaramelového salka
Postup:
Tři čtvrtiny množství mléka nalijte do hrnce a společně s třtinovým cukrem přiveďte k varu. Ve zbývajícím mléce rozmíchejte pudinkový prášek a než mléko začne vřít, vmíchejte ho do mléka s cukrem. Za stálého míchání metličkou udělejte hladký pudink. Následně ho nechte stranou úplně vychladnout.
Do robotu si připravte smetanu ke šlehání, rum a dvě polévkové lžíce karamelového salka. Nakonec přidejte vychladlý pudink a šleháním vytvořte karamelový likér.
Karamelový likér přelijte do sklenice a přes noc dejte uležet do lednice nebo chladné spíže či komory.