Kakaový dezert se švestkami a vanilkovým krémem. Hotové pohlazení!
Potřebné suroviny k přípravě kakaového dezertu
Na přípravu korpusu si připravte:
- 10 vajíček
- 10 lžic krystalového cukru
- 10 lžic polohrubé mouky
- lžičku kakaového prášku
Na vanilkový krém je zapotřebí těchto surovin: 1 balíček pudinkového prášku s příchutí vanilka, 420 mililitrů mléka, 3 lžíce krystalového cukru, 260 gramů změklého másla a 220 mililitrů moučkového cukru.
Na švestkovou náplň potřebujete také: kilo zralých a vypeckovaných švestek, 3 lžíce cukru a kávovou lžičku mleté skořice. Povrch zákusku zasypete hořkou čokoládou.
Kakaový dezert: Jak postupovat
Nejprve si připravte těsto na kakaový dezert – korpus. U vajec si rozdělte žloutky od bílků, z těch vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky smíchejte pomocí metličky s cukrem do pěny, zasypte polohrubou moukou a zakomponujte i sníh z bílků.
Dvě třetiny této vzniklé hmoty pak dejte stranou a ze zbytku vytvořte kakaové těsto s dopomocí kakaového prášku. Na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou rozprostřete po celém dnu vypeckované půlky švestek (dužinou nahoru), posypte cukrem, skořicí a pokryjte ovoce rovnoměrně sněhovým těstem bez kakaa. Třetinu kakaového těsta nakonec navrstvěte na to vanilkové.
Fáze pečení, vrstvení vanilkového krému a servírování
Připravené těsto se švestkami dejte do trouby a pečte asi 25 minut při 180 stupních Celsia. Upečený koláč nechte vychladnout a pusťte se do přípravy vanilkového krému. Pudink si uvařte standardním způsobem dle návodu.
Pak jej nechte vychladnout, a nakonec do něj zakomponujte změklé máslo s cukrem. Navrstvěte na upečený korpus se švestkami, posypte strouhanou čokoládou a dejte vychladit do lednice přibližně na dvě hodiny. Podávejte s šálkem kakaa, čaje, nebo kávy. Dobrou chuť!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Recept na nepečený dezert s banány a sušenkami
Domácí pečení pro začátečníky i pokročilé – upečte si dezert “opilá višeň”