Sobota , 23. 11. 2024

Klement

Jemnější dezert jste v životě neochutnala!

Milujte jemné krémové dezerty? Pak pro vás máme recept na zákusek, který se brzy stane vaší nejoblíbenější sladkostí. Nepeče se, hotový je raz dva a chutná prostě božsky. Navíc si hravě vystačíte se surovinami, které běžně míváte doma.
dezert
Dezert plný ovoce si připravte i doma. (Foto: electropiknik.cz)

Ingredience na jemný dezert

Na přípravu vanilkového krému na tento dezert budete potřebovat pouze několik ingrediencí. Připravte si následující:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 125 ml plnotučného mléka
  • 100 g moučkového cukru
  • 25 ml převařené odstáté vody
  • 10 g želatiny
  • Vanilkové aroma nebo mletou vanilku

Na čokoládový krém, po kterém se budete doslova oblizovat, si přichystejte:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 125 ml plnotučného mléka
  • 100 g moučkového cukru
  • 25 ml převařené odstáté vody
  • 20 g holandského kakaa
  • 10 g želatiny

Poleva, která je pomyslnou třešničkou na dortu, se skládá z:

  • 50 g čokolády na vaření
  • 50 ml smetany ke šlehání

Příprava

Oba dva krémy můžete zpracovávat najednou s tím, že je rozdělíte až před přidáním vanilky a čokolády. Ale je lepší dělat je zvlášť, protože čokoládový krém budete potřebovat až hodinu po tom vanilkovém. Želatinu si rozpusťte v převařené odstáté vodě a dobře ji rozmíchejte. Roztok pak zapracujte do mléka.

Smetanu vyšlehejte s cukrem do hutné šlehačky, snižte výkon mixéru a postupně do ní zapracovávejte mléko se želatinou.

Do první poloviny krému přimíchejte mletou vanilku nebo vanilkové aroma a dobře ji zapracujte. Vanilkový krém přelijte do dortové formy a dejte jej na hodinu zatuhnout do ledničky. Chvíli před vyndáním formy z lednice si stejným způsobem připravte také čokoládový krém, jen místo vanilky použijte holandské kakao. Čokoládový krém nalijte na ten vanilkový a dezert dejte opět na hodinu do lednice.

Čokoládu na vaření si rozpusťte ve vodní lázni a přimíchejte k ní smetanu ke šlehání. Polevu nechte ve vodní lázni, dokud nevznikne hladká a lesklá směs. Zákusek si vyklepněte z formy a dozdobte polevou. Pak jej dejte znovu do lednice zatuhnout, tentokrát bude stačit 20 minut. Podávejte chlazený. Nechte si chutnat!

K TÉMATU  Luxusní jablečný dort na křehkém piškotovém korpusu

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Recept na nepečený dezert s banány a sušenkami

Rychlý dezert, který je ještě lepší než Monte

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek