Jemnější dezert jste v životě neochutnala!
Ingredience na jemný dezert
Na přípravu vanilkového krému na tento dezert budete potřebovat pouze několik ingrediencí. Připravte si následující:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 125 ml plnotučného mléka
- 100 g moučkového cukru
- 25 ml převařené odstáté vody
- 10 g želatiny
- Vanilkové aroma nebo mletou vanilku
Na čokoládový krém, po kterém se budete doslova oblizovat, si přichystejte:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 125 ml plnotučného mléka
- 100 g moučkového cukru
- 25 ml převařené odstáté vody
- 20 g holandského kakaa
- 10 g želatiny
Poleva, která je pomyslnou třešničkou na dortu, se skládá z:
- 50 g čokolády na vaření
- 50 ml smetany ke šlehání
Příprava
Oba dva krémy můžete zpracovávat najednou s tím, že je rozdělíte až před přidáním vanilky a čokolády. Ale je lepší dělat je zvlášť, protože čokoládový krém budete potřebovat až hodinu po tom vanilkovém. Želatinu si rozpusťte v převařené odstáté vodě a dobře ji rozmíchejte. Roztok pak zapracujte do mléka.
Smetanu vyšlehejte s cukrem do hutné šlehačky, snižte výkon mixéru a postupně do ní zapracovávejte mléko se želatinou.
Do první poloviny krému přimíchejte mletou vanilku nebo vanilkové aroma a dobře ji zapracujte. Vanilkový krém přelijte do dortové formy a dejte jej na hodinu zatuhnout do ledničky. Chvíli před vyndáním formy z lednice si stejným způsobem připravte také čokoládový krém, jen místo vanilky použijte holandské kakao. Čokoládový krém nalijte na ten vanilkový a dezert dejte opět na hodinu do lednice.
Čokoládu na vaření si rozpusťte ve vodní lázni a přimíchejte k ní smetanu ke šlehání. Polevu nechte ve vodní lázni, dokud nevznikne hladká a lesklá směs. Zákusek si vyklepněte z formy a dozdobte polevou. Pak jej dejte znovu do lednice zatuhnout, tentokrát bude stačit 20 minut. Podávejte chlazený. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT