Jednodušší čokoládový pohár neexistuje. Stačí trocha mascarpone, ovoce a šlehačky a můžete podávat
Co budete potřebovat?
Aby se dílo, tedy váš čokoládový pohár vydařil, budete potřebovat ty pravé ingredience. Už na nich snadno poznáte, že se jedná o recept velmi jednoduchý. Po ruce byste měla mít:
- 250 ml smetany kde šlehání
- 250 g mascarpone
- 1 balení vanilkového cukru
- 75 g hořké čokolády
- 1,5 banánu
Začínáme smetanou
Máte vše po ruce? Tak se můžete pustit do práce. Jako první budete potřebovat smetanu – ale jenom polovinu předepsaného množství, kterou zahřejte v hrnci a potom k ní přidejte na kousky nalámanou čokoládu, kterou v ní necháte postupně rozpustit.
Druhá polovina smetany by měla zůstat studená, jelikož ji použijete k tomu, že ji vyšleháte. Použijte klasický kuchyňský mixér a šlehejte ji do doby, než vám ze smetany vznikne šlehačka potřebné konzistence.
Přidejte mascarpone
Nyní máte k dispozici dvě verze smetan. Jednu čokoládovou a druhou smetanovou. Co s nimi dále? Do každé z nich následně vmícháte polovinu připraveného mascarpone, která zajistí daným krémům hutnost a pevnější konzistenci.
Vytvořte pohár
Přípravné práce jsou za vámi a tak se můžete pustit do přípravy poháru. Vezměte sklenice a do každé z nich dejte pár koleček nakrájeného banánu. Následně do sklenice dejte jeden ze dvou krémů v dostatečném množství. Potom přidejte zase pár banánových koleček a na vrch krém druhý. Vše následně dejte vychladit a váš čokoládový smetanový pohár je hotový.
Pokud ho chcete před servírováním ještě trochu vylepšit, tak samozřejmě můžete. Vhodné je posypat ho třeba skořicí, nebo ho posypat kakaem, stejně jako ho posypat třeba hoblinkami čokolády. Fantazii se meze nekladou.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Čokoládový dort Praha skvěle chutná i vypadá. A upéct si ho můžete, ať bydlíte kdekoliv
Banánový dort s čokoládou potěší chuťové pohárky i těch nejnáročnějších strávníků