Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Borůvková bublanina ze Salka. Sladká letní pecka!

Borůvky, tvaroh a karamel? To je překvapivě chutná kombinace. Přesvědčte se o tom na vlastní chuťové pohárky díky našemu dnešnímu receptu. Kromě výše uvedeného se skládá ještě z nadýchaného piškotového korpusu. Máte-li doma čerstvě nasbírané borůvky, tenhle recept je pro vás jako dělaný.
bublanina
ilustrační obrázek

Láká vás tak trochu jiná bublanina? Pak vyzkoušejte tu naši. Budete na ni potřebovat následující ingredience:

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

I s letními nealko drinky si můžete užít spoustu zábavy! Máme jich pro vás rovnou 8

Nejlepší letní mlsání? Osvěžující jahodový dort bez pečení

Bublanina ze Salka

porce
g / porce
Ingredience na piškot:
  • 6
    6
    ks
    vajec
  • 80
    80
    g
    polohrubé mouky
  • 40
    40
    g
    moučkového cukru
  • 20
    20
    ml
    rostlinného oleje
  • 1/2 kypřicího prášku
  • špetka soli
Ingredience na krém:
  • 500
    500
    g
    plnotučného tvarohu
  • 250
    250
    g
    másla
  • 150
    150
    g
    moučkového cukru
  • 1/2 citronu
Ingredience na polevu:
  • 400
    400
    ml
    karamelového Salka
  • 250
    250
    ml
    smetany ke šlehání
  • 200
    200
    g
    čerstvých borůvek

Postup:

  1. Vejce si rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete spolu s cukrem, a pak do nich zapracujte rostlinný olej.

  2. Do směsi prosejte mouku s práškem do pečiva a těsto nechte zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky. Mezitím si zlehka prosolte bílky a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Ten pak zapracujte do těsta.

  3. Hotové těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte ho péct do trouby předehřáté na 180 °C. Korpus bude upečený za 25-30 minut.

  4. Zatímco se vám korpus peče, připravte si krém. Citron si dobře omyjte, ostrouhejte z něj trochu kůry, a pak z poloviny vymačkejte šťávu. Máslo si utřete s moučkovým cukrem a do směsi přidejte citronovou šťávu i kůru.

  5. Pak po částech přidávejte tvaroh a krém vždy dobře zpracujte, aby byl stejnoměrný. Hotovým krémem rovnoměrně potřete upečený korpus, když vystydne na pokojovou teplotu.

  6. Na krém přijde vrstva dobře omytých a očištěných borůvek. Je dobré nechat je několik minut namočené ve studené vodě, a poté je nechat na kuchyňské lince oschnout. Borůvky přelijte polevou ze směsi vyšlehané smetany a Salka. Bublanina by se před podáváním měla dát ještě aspoň na hodinku do lednice.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek