Nadýchaný broskvový klenot s tvarohem
Tento nadýchaný broskvový zákusek vás chutí přenese na sluncem vyhřáté zahrádky. Navíc si jej můžete snadno zdokonalit, stačí do tvarohu přidat trochu nastrouhaného kokosu.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Nepečený dezert: Tvarohové pohlazení s broskvemi
Tvarohový dort, po kterém se budete moci utlouct! Vyzkoušejte náš recept
Broskvový zákusek
- 300300ghladké mouky
- 150150gmoučkového cukru
- 100100mlrostlinného oleje
- 100100mlplnotučného mléka
- 44ksvejce
- 11baleníprášku do pečiva
- 11balenívanilkového cukru
- špetka soli
- 300300gplnotučného tvarohu
- 5050gmoučkového cukru
- 2525gkrupice
- 2525mlplnotučného mléka
- 11plechovkabroskvového kompotu
- kůra z jednoho citronu
Postup:
Vejce si vyklepněte do mísy, zlehka je prosolte a vidličkou našlehejte. Pak do nich zapracujte cukr a vanilkový cukr. Do vaječné směsi prosejte mouku spolu s práškem do pečiva a dejte ji zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky.
Za stálého míchání do ní postupně přidávejte mléko a olej. Hotovou směs nechte ještě asi pět minut zpracovávat a mezitím si vymažte plech na pečení máslem nebo si ho vyložte pečicím papírem. Pak na něj dvě třetiny těsta přelijte.
Do tvarohu zapracujte nastrouhanou citronovou kůru a cukr. Krupici rozpusťte v mléce a pak ji nalijte do tvarohu. Tvarohovou směs pak také nechte několik minut zpracovávat kuchyňským robotem, aby se v ní krupice rovnoměrně rozvrstvila. Pak tvaroh lžící nebo cukrářským pytlíkem nanášejte tak, aby vznikly kopečky tvarohu.
Do každého tvarohového kopečku vtlačte jeden kousek broskve. Ty je dobré nechat nejprve okapat od šťávy. Samozřejmě můžete použít i čerstvé pokud máte.
Nakonec na tvaroh přelijte zbytek těsta tak, aby vyplnil mezery mezi tvarohovými hrudkami. Na to bude třeba trochu šikovnosti.
Broskvový dezert dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, hotový bude asi za půl hodiny. Podávat jej můžete horký i vystydnutý, nejlépe dozdobený šlehačkou, ale je vynikající i samotný.