Vyzkoušejte jednoduché bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové nedlíky z tohoto receptu mají jednu velkou výhodu – na rozdíl od všech ostatních variant knedlíků nejsou pracné – hotové je budete mít raz dva. Jsou skvělé s cibulkou orestovanou na sádle a uzeným masem, ale neztratí se ani v takových českých klasikách, jako jsou vepřo knedlo zelo nebo knedlíky se špenátem. Vyzkoušejte je také!
Ingredience na bramborové knedlíky
Na tyto bramborové knedlíky pro 4 dospělé osoby budete potřebovat jen pár ingrediencí. A stejně jako je velmi snadný a jednoduchý jejich seznam, podobně bude snadná i příprava tohoto oblíbeného receptu, který si jistě najde své místo i ve vašem srdci.
- 1 kg podzimních brambor na pyré
- 250 g bramborového škrobu Solamyl
- Špetku soli
Příprava
Postup je velmi snadný. Brambory dobře omyjte a očistěte od všech nečistot. Pak je uvařte i se slupkou, protože v té je nejvíc vzácných látek. Brambory je lepší trošku rozvařit – nechte je tedy vařit o pár minut déle než obvykle. Uvařené brambory sceďte a nechte okapat a vystydnout na pokojovou teplotu.
Vystydnuté brambory nastrouhejte na jemném struhadle a zasypte bramborovým škrobem. Škrob do brambor rukama zapracujte tak, aby vzniklo jemné těsto, které drží pohromadě. Z těsta uplácejte kulaté knedlíky zhruba o velikosti tenisáku a vyskládejte je do prosolené vařící vody. Knedlíky vařte asi 3 minuty, podle jejich velikosti. Hotové knedlíky rovnou podávejte.
Pokud byste chtěli trochu experimentovat, z tohoto těsta můžete snadno udělat i plněné knedlíky. Skvělé jsou s na kostičky nakrájeným uzeným. Někdy se však podávají také s tvrdým sýrem, například eidamem nebo goudou, které se uvnitř krásně roztečou. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT