Rostou u vás borůvky? Tak zkuste tenhle zákusek
Nepečený borůvkový zákusek s kávovým korpusem. Skvěle se hodí na horké letní dny, kdy se vám nechce ani péct, ani vařit. Hotový je hned a skvěle vás osvěží. Dejte mu šanci a uvidíte, že si ho zamilujete. Teď už se jen vypravit do lesa na borůvky.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
5 receptů na proteinové smoothie, které spolehlivě zažene hlad
Nepečený borůvkový zákusek
- 400400gsvětlých Bebe sušenek
- 150150mlsilné instantní kávy
- 400400gplnotučného tvarohu
- 400400gmascarpone
- 250250mlzakysané smetany
- 5050gmoučkového cukru
- 200200gčerstvých borůvek
- 150150gbílé čokolády nebo bílé cukrářské polevy
- 2525gmoučkového cukru
Postup:
Uvařte silnou instantní kávu a nechte ji vystydnout na pokojovou teplotu. Připravte si plech na pečení a vyložte ho pečicím papírem. Sušenky postupně jednu po druhé namáčejte do kávy, nechte je pár vteřin nasáknout a pak z nich vyskládejte souvislou vrstvu na dně plechu.
V mixéru si vyšlehejte mascarpone spolu s tvarohem a postupně do nich zapracovávejte zakysanou smetanu. Nakonec přidejte také cukr a ze směsi umixujte hladký krém. Ten natřete na sušenkovou vrstvu a dejte zatuhnout do lednice, dokud nebude hotová borůvková poleva.
Čokoládu si nalámejte na kostičky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Borůvky rozmixujte v mixéru spolu s moučkovým cukrem a přelijte je do roztavené čokolády. Směs nechte ve vodní lázni několik minut probublávat a pravidelně ji promíchávejte. Nakonec borůvkovou polevou zákusek polijte a vraťte ho zpět do lednice. Tam by měl být alespoň dvě hodiny, než ho začnete servírovat.