Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Rostou u vás borůvky? Tak zkuste tenhle zákusek

Pokud jde o borůvky, má Česká republika skvělou polohu. Některé roky jsou naše lesy hotovými plantážemi borůvek. A jestli vás už nudí obligátní borůvkové knedlíky nebo koláče, máme pro vás skvělé zpestření.
borůvky
Už vás nudí knedlíky a koláče? Tohle vám zpestří jídelníček.

Nepečený borůvkový zákusek s kávovým korpusem. Skvěle se hodí na horké letní dny, kdy se vám nechce ani péct, ani vařit. Hotový je hned a skvěle vás osvěží. Dejte mu šanci a uvidíte, že si ho zamilujete. Teď už se jen vypravit do lesa na borůvky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

5 receptů na proteinové smoothie, které spolehlivě zažene hlad

Nepečený Oreo dort, který je za hodinku na stole

Nepečený borůvkový zákusek

porce
g / porce
Korpus:
  • 400
    400
    g
    světlých Bebe sušenek
  • 150
    150
    ml
    silné instantní kávy
Tvarohový krém:
  • 400
    400
    g
    plnotučného tvarohu
  • 400
    400
    g
    mascarpone
  • 250
    250
    ml
    zakysané smetany
  • 50
    50
    g
    moučkového cukru
Borůvková poleva:
  • 200
    200
    g
    čerstvých borůvek
  • 150
    150
    g
    bílé čokolády nebo bílé cukrářské polevy
  • 25
    25
    g
    moučkového cukru

Postup:

  1. Uvařte silnou instantní kávu a nechte ji vystydnout na pokojovou teplotu. Připravte si plech na pečení a vyložte ho pečicím papírem. Sušenky postupně jednu po druhé namáčejte do kávy, nechte je pár vteřin nasáknout a pak z nich vyskládejte souvislou vrstvu na dně plechu.

  2. V mixéru si vyšlehejte mascarpone spolu s tvarohem a postupně do nich zapracovávejte zakysanou smetanu. Nakonec přidejte také cukr a ze směsi umixujte hladký krém. Ten natřete na sušenkovou vrstvu a dejte zatuhnout do lednice, dokud nebude hotová borůvková poleva.

  3. Čokoládu si nalámejte na kostičky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Borůvky rozmixujte v mixéru spolu s moučkovým cukrem a přelijte je do roztavené čokolády. Směs nechte ve vodní lázni několik minut probublávat a pravidelně ji promíchávejte. Nakonec borůvkovou polevou zákusek polijte a vraťte ho zpět do lednice. Tam by měl být alespoň dvě hodiny, než ho začnete servírovat.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek