Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Bezlepková buchta z tvarohu, hrající třemi barvami

Bezlepková tvarohová buchta má celkem tři vrstvy, kdy každá chutná jinak. Pochutnají si na ní jak celiaci, tak ti, kteří mají dost klasických piškotových buchet.
bezlepková buchta
Základem bezlepkové buchty je tvaroh, který má tři různé vrstvy.

Celiakie neboli alergie na lepek je onemocnění, které je v posledních letech čím dál více skloňované. Nahradit potraviny a jídla jejich bezlepkovými obdobami přitom není vůbec nic snadného. Těsto z mouky bez lepku je více drobivé a špatně se s ním pracuje. Snadnější a chutnější způsob, alespoň co se dezertů týče, je využívat takových receptů, do kterých není zapotřebí jakéhokoliv druhu mouky. Stejně jako je to v tomto případě, kdy je naše bezlepková buchta prostě přirozeně bez lepku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jde to i bez mouky. Bezlepková roláda nejen pro celiaky

Bezlepkové kuličky z mletého masa s tomatovou omáčkou

Bezlepková buchta tří barev

porce
g / porce
Ingredience na první vrstvu:
  • 2
    2
    vaničky
    polotučného tvarohu
  • 2
    2
    ks
    vejce
  • 1
    1
    balení
    vanilkového cukru
  • 100
    100
    g
    cukru krystal
  • 50
    50
    g
    zakysané smetany
  • 50
    50
    g
    másla
  • 40
    40
    g
    bramborového škrobu
  • 50
    50
    g
    holandského kakaa
Ingredience na druhou vrstvu:
  • 2
    2
    vaničky
    polotučného tvarohu
  • 2
    2
    ks
    vejce
  • 1
    1
    balení
    vanilkového cukru
  • 100
    100
    g
    cukru krystal
  • 50
    50
    g
    zakysané smetany
  • 50
    50
    g
    másla
  • 40
    40
    g
    bramborového škrobu
  • 50
    50
    g
    mletého máku
  • 1
    1
    hrst
    rozinek
Ingredience na třetí vrstvu:
  • 2
    2
    vaničky
    polotučného tvarohu
  • 2
    2
    ks
    vejce
  • 1
    1
    balení
    vanilkového cukru
  • 100
    100
    g
    cukru krystal
  • 50
    50
    g
    zakysané smetany
  • 50
    50
    g
    másla
  • 40
    40
    g
    bramborového škrobu
  • 1
    1
    sáček
    vanilkového pudinku
  • 1
    1
    sáček
    želatiny
Na ozdobu:
  • granko
  • 1
    1
    tabulka
    mléčné čokolády
  • 50
    50
    g
    másla

Postup:

  1. Všechny tři vrstvy mají stejný základ, který je založen na tvarohu. Do tří misek si tak připravíme tvaroh, žloutky ze dvou vajec, vanilkový cukr, krystalový cukr, zakysanou smetanu, bramborový škrob a máslo, které si necháme trochu povolit v mikrovlnné troubě. Všechny ingredience promícháme šlehačem.

  2. Do první misky si přidáme kakao a znovu prošleháme. Do druhé misky přidáme mletý mák a hrst rozinek a také prošleháme. Následně si bokem připravíme želatinu podle návodu na obalu a zašleháme ji do směsi ve třetí misce společně s práškem na vanilkový pudink.

  3. Vždy ze dvou bílků si vyšleháme tuhý sníh a zamícháme do každé misky s tvarohovou směsí. Už nešleháme, aby směs zůstala nadýchaná.

  4. Na vymazaný plech o velikosti asi 25 x 25 centimetrů dáme nejdříve kakaovou směs. Tu zasypeme grankem. Na ni navrstvíme tvarohovou směs s mákem, a nakonec směs se želatinou. Buchtu pečeme asi hodinu na 160 °C.

  5. Zatímco bude bezlepková buchta chladnout, připravíme si čokoládovou polevu. Tabulku čokolády rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme k ní povolené máslo. Obojí dobře promícháme. Polevu nalijeme na buchtu, a poté co ztuhne, můžeme podávat.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
střední recept
střední recept

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek