Zeleninová placka pro teplou i studenou večeři
Teplá zeleninová večeře, která vám nepřivodí těžký spánek s nočními můrami, ale přitom vás dozajista zasytí. A co víc, kdyby vám první várka nestačila, tak si kdykoliv můžete přijít přidat, protože tato zeleninová placka je výborná i za studena.
TIP: Placku lze připravit i na pánvi s tlustým dnem, která drží teplotu. Plamen by měl být mírný a opékání pozvolné, jako když se připravuje například španělská frittata.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Pečená zelenina s vůní orientu dodá každému jídlu exotický nádech
Zeleninová placka
- 500500gbrambor
- 100100gceleru
- 33vejce M
- 120120mlpolotučného mléka
- 8080gpolohrubé mouky
- 22stroužkyčesneku
- 11červená paprika
- 11hrstpažitky
- 11hrstkadeřavé petrželky
- 11menší pórek
- 22lžíceolivového oleje
Postup:
Brambory a celer si oloupejte a nahrubo nastrouhejte do misky. Přidejte celá vejce, polotučné mléko, prosátou polohrubou mouku, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
Papriku si omyjte a nakrájejte na menší kousky, stejně tak pórek. Pažitku a petržel nasekejte nadrobno. Obojí přidejte k bramborám a celeru. Promíchejte. Konzistencí by „těsto“ mělo být trochu tekuté, ale ne úplně řídké.
Menší pekáček si vymažte olivovým olejem a nalijte do něj bramborové těsto. Dejte ho do předem vyhřáté trouby a pečte při 160 °C asi dvacet pět minut. Tahle zeleninová placka bude nejlepší křupavá z trouby, anebo naopak studená jako rychlá svačina.