Tříbarevná zmrzlina pro děti předčí jakýkoliv polárkový dort
Jedna vrstva je kokosová, druhá kakaová a ta poslední vanilková. Věříme, že se sbíhají sliny i vám. No dobře, nemusí to být nutně jen zmrzlina pro děti. Pokud se s vámi vaše ratolesti podělí.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Ta nejlepší domácí jahodová zmrzlina, kterou ochutnáte
Banánová zmrzlina ze 3 ingrediencí. Neobsahuje laktózu ani cukr
Tříbarevná zmrzlina pro děti
- 900900mlplnotučného mléka
- 300300gmoučkového cukru
- 600600mlsmetany ke šlehání
- 150150gmásla
- 100100gstrouhaného kokosu
- 6060gholandského kakaa
- 3030gkukuřičného škrobu
- 11lžičkavanilkového aroma
- 66ksvajec
- 11lžičkarumového aroma (pokud děláte zmrzlinu i pro dospělé)
Postup:
Mléko a smetanu smíchejte ve větším hrnci a na mírném plamenu je za občasného míchání zahřejte. Do horké směsi přidejte změklé máslo, aby se rozpustilo, a přiveďte k varu.
Zatímco se vám mléko na plotně zahřívá, vyklepněte si vejce, vidličkou je našlehejte, a pak v nich rozmíchejte cukr. Směs nechte zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky.
Mezitím by mléko mělo začít vřít. Přidejte do něj kukuřičný škrob a míchejte, dokud směs nezačne houstnout. Pak do mléka přelijte vaječnou hmotu a pokračujte ve vaření a míchání, dokud směs v hrnci nezačne houstnout jako pudink. V té chvíli ji z plotny odstavte a rozdělte na tři stejné díly.
V jednom dílu uvařené směsi rozmíchejte holandské kakao, ve druhém strouhaný kokos (s kapkou rumového aroma) a ve třetím vanilkové aroma. Všechny tři směsi nechte kuchyňským robotem promíchat, dokud se z nich nestanou jednolité krémy.
První hotový krém rovnou přendejte do formy na pečení, kterou je dobré předtím nechat několik hodin v mrazáku, aby byla ledová. Kokosový krém dejte ve formě trochu zatuhnout do mrazáku, zatímco vám robot bude zpracovávat čokoládový krém. Ten pak naneste na kokosovou vrstvu a postup opakujte s vanilkovým krémem.
Hotovou zmrzlinu dejte do mrazáku, podávejte ji nejdříve po šesti hodinách. Skvělá bude dozdobená čerstvou šlehačkou a ovocem.