Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Dvoubarevné pudinkové řezy s cukrářskými piškoty

Nepečené dezerty jsou u nás na webu jako doma. Především teď v období jara a léta. Dnes pro vás máme další jednoduchý recept.
piškoty
ilustrační obrázek

Jedná se o nepečené řezy se dvěma druhy krémů a místo korpusu zde zastanou cukrářské piškoty. Jednotlivé krémy můžete zároveň i po svém vylepšit. Co takhle do vanilkového krému přidat kokos a rum? Mňam! Ale teď už jdeme na základní postup.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rozmazlete se trochu a udělejte si nepečené sušenkové řezy

Upečte si domácí cukrářské piškoty z listového těsta

Piškotové řezy se dvěma druhy krémů

porce
g / porce
Ingredience na řezy:
  • 900
    900
    ml
    plnotučného mléka
  • 100
    100
    g
    moučkového cukru
  • 100
    100
    g
    hořké čokolády
  • 50
    50
    g
    másla
  • 50
    50
    g
    kukuřičného škrobu
  • 1
    1
    lžička
    vanilkového aroma
  • 3
    3
    ks
    vajec
  • 2
    2
    balení
    cukrářských piškotů
  • špetka soli
Ingredience na ozdobu:
  • 100
    100
    ml
    smetany ke šlehání
  • 100
    100
    g
    hořké čokolády
  • 20
    20
    g
    másla
  • holandské kakao na posypání

Postup:

  1. Všechna tři vejce rozklepněte do kastrolu, zlehka osolte a vidličkou je našlehejte. Pak v nich vidličkou rozmíchejte cukr a rozpuštěné máslo. Směs postavte na plotnu na mírný plamen, a když se začne zahřívat, postupně do ní za stálého míchání přilijte 500 ml mléka, nejlépe ve čtyřech až pěti stejně velkých dávkách. Ještě než směs začne vřít, rozmíchejte v ní také škrob a za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne jako pudink.

  2. Uvařený krém rozdělte na dvě poloviny, každou přelijte do jedné misky. Do jedné z polovin rozmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Tu si můžete rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Do druhé poloviny rozmíchejte vanilkové aroma. Oba krémy nechte na kuchyňské lince vystydnout.

  3. Zbytek mléka přelijte do vhodné nádoby a jeden po druhém v něm namáčejte cukrářské piškoty. Ty pak vyskládejte na dno hranaté formy na pečení, kterou je lepší nejprve vyložit pečicím papírem.

  4. Na piškotovou vrstvu přelijte kakaový krém a nožem ho rovnoměrně rozetřete. Na čokoládový krém přijde druhá vrstva piškotů, které si znovu namočte do mléka. Druhou piškotovou vrstvu můžete případně nahradit na kolečka nakrájenými banány. Navrch přijde vanilkový krém, který znovu rovnoměrně rozetřete.

  5. Celý zákusek ozdobte čokoládovou polevou – čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni a za stálého míchání v ní rozmíchejte smetanu a máslo. Po nanesení polevy dejte zákusek alespoň na tři hodiny zatuhnout do lednice. Pak jej zasypte kakaem a můžete servírovat.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek