Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jak správně pečovat o pleť: Proč je lepší používat denní i noční krém?

Není krém jako krém. Existuje rozdíl mezi tím, jaké krémy používáte na suchou, citlivou nebo mastnou pleť. Každá pokožka potřebuje něco jiného. Platí to i pro krémy určené pro denní a noční péči. Každý z nich plní úplně jiné úkoly. Jaký?
Proč používat noční krém? Třeba kvůli vráskám
beautiful smiling young woman applying face cream and looking away

Během noci vyžaduje pleť jinou péči než přes den. Zatímco v průběhu dne potřebuje chránit před škodlivými vlivy zvenčí, v noci je na prvním místě regenerace. Používáním vhodného nočního krému podpoříte její obnovu, redukuje výskyt vrásek, což vám pomůže zachovat mladistvý vzhled. Jaký krém je však pro vás ten pravý?

Co dělá vaše pokožka, zatímco spíte?

Každý den pokožka čelí škodlivým vlivům od znečištěného prostředí a volných radikálů z UV záření a stresu v práci i doma. Ani jeden z uvedených faktorů jí neprospívá a naopak urychluje stárnutí, vznik vrásek a dehydrataci.

Aby těmto vlivům pleť odolala a zachovala si pevnost, pružnost i svěžest, potřebuje obnovit síly. Potřebný prostor na revitalizaci má pouze v noci, kdy za ideálních podmínek dochází k obnově kolagenové a elastinové sítě.

Kvalitní péči o pleť v každém věku nabízí denní i noční krémy z řady Herbalife SKIN, které jsou k zakoupení v distributorské síti Herbalife Nutrition.

Noční krém podporuje vaši pokožku v době, kdy se regeneruje

Regenerační proces kůže probíhá přirozeně, postupem času ale zpomaluje a nakonec se zastaví. Správný noční krém obnovovací procesy podporuje a kůži dodá potřebné vyživující látky.

Nutno je však zvolit krém, který odpovídá vašemu typu pleti. Odlišnou péči poskytuje noční krém na mastnou pleť, který bývá lehčí konzistence než jeho noční varianta pro suchou a citlivou pokožku.

Významnou roli hraje také věk. Jiné živiny bude obsahovat noční krém pro mladou pokožku a jiné noční krém proti vráskám, který se zaměřuje na zmírnění vrásek, hydrataci, zpevnění kontur a osvěžení barvy pleti.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Domácí kosmetika vznikne během chvilky! Oční linky, stíny, tvářenka, rtěnka a lesk v jednom, make-up i pudr. Šest receptů, které překvapí svou jednoduchostí a plně nahradí kupované produkty. Nevěříte?
Standartní diety typu: celý den nic nejím, nebo jím jen dělenou stravu, to zná každý. Představíme vám ale takové diety, u kterých budete kroutit hlavou, jak to jen mohlo někoho napadnout. Zda opravdu tyto diety zabírají, to vám nepovíme. Rovněž žádáme, abyste se jimi slepě neřídili a nevybrali si dietu jen proto, že by mohla zabrat. Jakákoli strava by měla zohledňovat individuální vlastnosti a odpovídat vašim osobním přáním a zdravotnímu stavu.
Věcí, které máme doma a jsou potenciálně životu nebezpečné, je bezpočet. Od různých chemikálií v koupelně až po ostré rohy nábytku. A jakmile si pořídíte malé dítě ukáže se, že vlastně celý váš dům je jedno velké nebezpečí.
Vidíte manželství jako metu, do níž vstupujete v princeznovské róbě bránou opentlenou květinami ve stylu "žili šťastně až do smrti“? Nebo jako strašák, který omezuje vaši osobnost? Je manželství a rodina ještě stále základem vztahu dvou lidí? A jaké má tato instituce výhody a nevýhody?
Pánevní dno má vliv nejen na potenciální potíže s inkontinencí, ale je velmi důležité i z hlediska celého těla, psychiky, sexuality a celkové kondice.
Peru je velmi zajímavá země oplývající především mnoha kulturními památkami starověkých civilizací a koloniální architekturou. Jedná se o neuvěřitelně rozmanitou zemi a ráj pro každého cestovatele. V našich představách může znít Peru jako zapadlá zemička, kde nic nenajdeme, ale opak je pravdou! Tajemné džungle, ztracená města, jezero Titicaca, delta Amazonky – právě za těmito zázraky turisté do Peru míří. Tato země Jižní Ameriky jim poskytne příležitost ocitnout se ve zcela jiné dimenzi.
Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá. Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá.
Jeden z nejvzrušivějších momentů každého roku nastal, vyrážíte na dovolenou. S tím je ale spojená řada povinností a výzev, mezi něž patří balení. Pro někoho je tato aktivita zcela zábavná, a navíc ještě umocněná o těšení se. Pro druhé balení představuje zase stres, který chtějí mít co nejdříve za sebou.
Nové album Ondřeje Rumla Zapomenutý příběh posluchače zavede do klidné a radostné atmosféry Vánoc.
Móda je tématem, které zajímá především ženy. Samozřejmě že existují i pánové, jež se vyznají v módních trendech, a dokonce je baví je sledovat. Ale spíše je to doménou žen, které na toto téma jsou schopné vést se svými kamarádkami dlouhé dialogy. Největším problémem bývá si vytvořit vlastní šatník. S ním se potýká spousta žen. Tápou a zkoušejí a hledají rady a inspiraci. Řešením by mohl být kapslový šatník. Co je jeho podstatou?
Mandle jsou oblíbené oříšky, které rádi “chroupeme” jen tak třeba u populárního televizního pořadu. Je skvělé, že za ta léta dokázaly nahradit brambůrky klasicky smažené v oleji, které zdraví, na rozdíl od mandlí, zrovna neprospívají. Pokud však máte tak velkou spotřebu, že vaše peněženka při každé úhradě dalšího a dalšího balíčku trpí, nabízí se otázka, zdali si madle nechcete vypěstovat na své zahradě? Odpověď je ano!

Výběr článků

Rodit ve stylu vévodkyně Kate, které se osvědčila kombinace hypnoterapie, relaxace a dýchacích technik? To můžeme taky! Kolik stojí kurz hypnoporodu a co na něm teď všichni mají? A jaké vyšetření během těhotenství patří k těm nejhezčím? Přečtěte si postřehy naší redaktorky, která tohle aktuálně prožívá!
Sezóna klíšťat je tu a mýtus, že klíšťata žijí pouze v lese, je už dávno překonán. S klíšťaty se můžete setkat i v městském parku nebo na vlastní zahrádce.
I když už se za okny kolikrát "rýsuje" jaro, ještě si nějaký ten pátek počkáme, než se dá zima definitivně na ústup. Počasí je nevyzpytatelné a po ránu umí i nepříjemně překvapit. Studený vítr a teploty okolo nuly rtům příliš nesvědčí.

Nepřehlédněte

Petra má dnes tříletého chlapečka, který již chodí do školky. Žije se synem sama v bytě, většinu dne tráví u své matky a babičky.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek