Kuřecí steaky Caprese bez zapékání v troubě. Ideální nejen k obědu
Ingredience na kuřecí steaky Caprese
Na porci pro čtyři osoby si na kuřecí steaky Caprese nachystejte:
- 4 prsní kuřecí řízky
- 150 g cherry rajčátek
- 100 g Mozzarelly
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- 25 g čerstvé bazalky
- 4 stroužky česneku
- Sůl a pepř dle chuti
- Balsamico na dochucení
Příprava
Prsní řízky důkladně omyjte, očistěte a z obou stran zlehka prosolte a naklepejte. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a na středním plamenu na něm osmahněte prsa. Použijte opravdu olivový olej, se slunečnicovým nebo jiným přijdete o typickou chuť, která tento recept proslavila. Na orestování kuřecích steaků by měly stačit 3-4 minuty z každé strany, záleží na tloušťce masa a teplotě oleje. Při restování prsa opepřete a můžete je znovu lehce přisolit. Orestovaná prsa odložte na talíř.
Na tenké plátky nakrájený česnek osmahněte ve stejném oleji, ve kterém se restovalo maso. Plamen ale stáhněte, aby se česnek nepřipálil. Asi minutu po vložení česneku do pánve přidejte na půlky nakrájená rajčátka. Počkejte další dvě minuty a přidejte najemno nasekanou bazalku. Směs pořádně rozmíchejte a po další minutce do ní vraťte kuřecí prsa.
Rajčata navrstvěte na maso a překryjte je na plátky nakrájenou mozzarellou. V této chvíli pánev odstavte z plotny, překryjte pokličkou nebo talířem a počkejte, dokud se mozzarella nerozpustí. Obvykle stačí potkat dvě až tři minuty.
Steaky podávejte horké a přizdobené octem balsamico. Jako příloha se nejvíce hodí lehký zeleninový salát s rozpečenou bagetkou, servírovat ale můžete i opečené brambory nebo kuskus. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT