Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Sladké jablečné bochánky z nekynutého těsta. Znáte je?

Chcete své děti překvapit? Připravte jim k snídani jablečné bochánky podle našeho receptu. Uvidíte, že si je okamžitě zamilují. A vy ostatně také. Nejen proto, že jsou hned hotové, jde o skvělou a nepříliš pracnou alternativu k jablečnému závinu. Navíc nepotřebujete listové těsto ze supermarketu ani jiný polotovar.
jablečné bochánky
Jablečné bochánky nejen k odpolední kávě, ale i k snídani. (zdroj foto: electropiknik.cz)

Ingredience na jablečné bochánky

Na 6 větších nebo 8 menších bochánků budete potřebovat tyto suroviny:

  • 4 vejce
  • 4 jablka
  • 500 g hladké mouky
  • 200 g másla na těsto a 30 g másla na orestování jablek
  • 125 g moučkového cukru
  • 5 g mleté skořice
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 balení prášku do pečiva
  • Špetku soli

Příprava

Jablka si oloupejte a zbavte je jadřince, bubáka i stopky. Pak je nakrájejte na malé kostičky. Na větší pánvi si rozehřejte máslo a jablečné kostičky si rychle orestujte, aby změkly a rozvinula se jejich chuť. Ještě horká jablka prosypte skořicí a pořádně je promíchejte, aby s nimi skořicová chuť pěkně splynula.

Zbylé máslo si rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Zatímco se vám máslo nahřívá, rozklepněte si vejce, zlehka si je prosolte a spolu s cukrem a vanilkovým cukrem je vyšlehejte do hutné pěny. Do této pěny zapracujte rozteklé máslo. Pak přidejte mouku s práškem do pečiva a pořádně propracujte.

Hotové těsto rozdělte na šest až osm stejně velkých dílů, podle toho, jak mají být vaše bochánky velké. Mějte na paměti, že bochánky při pečení nabydou. Jednotlivé díly těsta si rozválejte na placky, do kterých zabalte odpovídající část orestovaných jablek. Ta by v době plnění bochánků měla být vystydlá na pokojovou teplotu. Jablečné bochánky upěchujte, aby se při pečení neotevřely.

Všechny bochánky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Hotové budou za 10 až 15 minut. Podávejte vystydlé na pokojovou teplotu a posypané moučkovým či vanilkovým cukrem. Jsou skvělé jako sladká snídaně. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Když se tvaroh a jablka spojí. Připravte si výborný koláč!

Jablečné buchty mohou být snazší, než si myslíte. Zvládne je doma každý

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

0.0/5

30 minut + chlazení

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek