Rychlovka, kterou zvládnou uvařit i vaše děti. Dopřejte si ji k obědu
Dnešní recept na rychlé steaky se zapečenými rajčaty a žampiony jsou naprostá rychlovka, a tak jimi můžete svůj repertoár obohatit.
Rychlovka – ingredience
Pro přípravu oběda či večeře pro 4 osoby budete potřebovat:
- 600 g vepřového plecka
- 250 g tvrdého sýra (eidam, gouda nebo ementál)
- 100 g žampiónů nebo 50 g sušených lesních hub
- 2 rajčata
- Olivový nebo jiný olej k restování masa na pánvi
- Majonézu na dochucení
- Špetku soli a pepře
- Koření dle chuti
Příprava
Vepřové si vyndejte z chladničky a nechte ho chvíli o pokojové teplotě. Pak ho dobře očistěte, nakrájejte na plátky a naklepejte. Maso zatím nesolte a nekořeňte. Pokud byste jej osolili ještě před restováním, pustilo by šťávu. Pepř by se vám zase zbytečně připaloval. Maso navíc při restování přizdobíte sýrem, který je sám o sobě dost slaný.
Sýr nastrouhejte nahrubo. Rajčata omyjte, očistěte a nakrájejte je na tenké plátky. Na o něco silnější plátky nakrájejte také žampiony, které si můžete na chvíli naložit do misky s majonézou. Pokud máte sušené houby z lesa, můžete je na chvíli naložit do vody, ale není to nutné.
Rozpalte si pánev s pár kapkami oleje a plátky vepřového masa si na ní rychle z obou stran orestujte. Stačí opravdu chvilička, aby se maso zatáhlo a při pečení nepouštělo šťávu dřív, než se do něj na talíři zakrojíte. Orestované maso vyskládejte na plech na pečení. Nyní ho můžete přisolit a přikořenit dle chuti, určitě byste neměli zapomínat na pepř.
Na plátky masa naskládejte rajčata a zasypte je sýrem. Na vrch můžete naskládat žampiony nebo jiné houby. Maso dejte zapékat do trouby předehřáté na 200 °C, hotové bude za 20-25 minut. Podávejte s bramborami, americkými bramborami nebo hranolky a zeleninovou oblohou. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Úžasná masová konzerva, jakou jste pravděpodobně nejedli. Vyrobte si ji doma
Oběd nebo večeře z jednoho pekáče: Fantastické masové kuličky s bramborami a zakysanou smetanou!