Domácí Raffaello řezy: dezert jako od mistra cukráře
Ingredience na Raffaello řezy
Na korpus na Raffaello řezy budete potřebovat:
- 5 bílků
- 7 polévkových lžic cukru
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 400 ml plnotučného mléka
- 150 g kokosu
- 1 kypřící práček
Na krém si připravte:
- 5 žloutků
- 500 ml plnotučného mléka
- 4 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 1 vanilkový cukr
- 8 polévkových lžic cukru
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
- kokos na posypání
- 1 pytlíček neloupaných mandlí
Příprava
Nejprve si připravte plech na pečení, který vymažte máslem a posypte kokosem. Z bílků vyšlehejte sníh, ke kterému přidejte cukr a pokračujte ve šlehání. Ve druhé míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a přidejte kokos.
Do této směsi za stálého míchání nejprve přilejte mléko a poté přidejte také sníh s cukrem. Hotové těsto nechte pár minu odpočinout a pak ho vylijte do plechu, který jste si připravili. Korpus pečte při teplotě 180 °C po dobu asi čtvrt hodiny.
Zatímco se vám peče korpus, připravte si krém. Vaječné žloutky vyšlehejte ve středním hrnci spolu s cukrem, vanilkovým cukrem a škrobem. Za stálého šlehání přilejte mléko, to by mělo být o pokojové teplotě.
Celou směs dejte na mírný plamen a za stálého míchání přiveďte k varu. Pozor, ať se vám krém nepřipálí. Krém by se měl vařit asi dvě až tři minuty, pak ho nehte zchladit na pokojovou teplotu.
Do vychladlého krému vmíchejte změklé, ale ne rozpuštěné máslo, a moučkový cukr. Pak vše znovu vyšlehejte a nechte chvilku odpočinout. V této chvíli byste měli mít upečený korpus, který by už měl být také vychladlý. Pokud je tomu tak, potřete korpus krémem, v opačném případě chvilku počkejte.
Krém ozdobte mandlemi a znovu posypte kokosem. Před podáváním je dezert dobré nechat zatuhnout v ledničce.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Dokonalá bábovka, která chutná jako Raffaello. Upečte si skvělou dobrotu
Lahodný zákusek inspirovaný oblíbeným dětským dezertem Monte