Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Domácí Raffaello řezy: dezert jako od mistra cukráře

Vzpomínáte, kdy jste poprvé ochutnali Raffaello? Lahodnou a křehoučkou kuličku, která se rozplývá na jazyku a dává postupně vyniknout jednotlivým chuťovým tónům? Dnes pro vás máme speciální recept na Raffaello řezy, které si se známou pochutinou v ničem nezadají. Chutnají, jako kdyby je upekl sám mistr cukrář.
raffaello řezy
Milujete Raffaello? (zdroj foto: receptty.cz)

Ingredience na Raffaello řezy

Na korpus na Raffaello řezy budete potřebovat:

  • 5 bílků
  • 7 polévkových lžic cukru
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 400 ml plnotučného mléka
  • 150 g kokosu
  • 1 kypřící práček

Na krém si připravte:

  • 5 žloutků
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 4 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový cukr
  • 8 polévkových lžic cukru
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • kokos na posypání
  • 1 pytlíček neloupaných mandlí

Příprava

Nejprve si připravte plech na pečení, který vymažte máslem a posypte kokosem. Z bílků vyšlehejte sníh, ke kterému přidejte cukr a pokračujte ve šlehání. Ve druhé míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a přidejte kokos.

Do této směsi za stálého míchání nejprve přilejte mléko a poté přidejte také sníh s cukrem. Hotové těsto nechte pár minu odpočinout a pak ho vylijte do plechu, který jste si připravili. Korpus pečte při teplotě 180 °C po dobu asi čtvrt hodiny.

Zatímco se vám peče korpus, připravte si krém. Vaječné žloutky vyšlehejte ve středním hrnci spolu s cukrem, vanilkovým cukrem a škrobem. Za stálého šlehání přilejte mléko, to by mělo být o pokojové teplotě.

Celou směs dejte na mírný plamen a za stálého míchání přiveďte k varu. Pozor, ať se vám krém nepřipálí. Krém by se měl vařit asi dvě až tři minuty, pak ho nehte zchladit na pokojovou teplotu.

Do vychladlého krému vmíchejte změklé, ale ne rozpuštěné máslo, a moučkový cukr. Pak vše znovu vyšlehejte a nechte chvilku odpočinout. V této chvíli byste měli mít upečený korpus, který by už měl být také vychladlý. Pokud je tomu tak, potřete korpus krémem, v opačném případě chvilku počkejte.

Krém ozdobte mandlemi a znovu posypte kokosem. Před podáváním je dezert dobré nechat zatuhnout v ledničce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Jemnější dezert jste v životě neochutnala!

Dokonalá bábovka, která chutná jako Raffaello. Upečte si skvělou dobrotu

Lahodný zákusek inspirovaný oblíbeným dětským dezertem Monte

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek