Tradiční kynuté buchty, co voní domovem
Dnes jsme si pro vás připravili recept na domácí kynuté buchty plněné marmeládou, které si můžete připravit kdykoliv během roku a zavzpomínat na sladké dětství.
Suroviny na kynuté buchty
- 1 kg hladké mouky
- 4 celá vejce
- 900 ml stolního oleje
- 0,75 l plnotučného mléka
- kostka droždí
- 1 čajová lžička soli
- 1 polévková lžíce cukru
- marmeláda podle své vlastní chuti
Příprava
Prvním krokem bude příprava kvásku, který vyrobíte tak, že do trochy ohřátého mléka přidáte rozdrobené droždí a cukr a necháte je rozpustit. Směs poté řádně promíchejte a povrch posypejte malým množstvím mouky.
Zvlášť v míse smíchejte dobře prosátou hladkou mouku se zbylou částí mléka, olejem a solí. Do této směsi poté přidejte připravený kvásek a vše dobře promíchejte. Z připravené směsi rukama uhněťte těsto a nechejte jej odležet a kynout po dobu přibližně 30 minut. Až těsto vykyne, rozválejte ho na plát o tloušťce přibližně 1 cm.
Těsto rozdělte nožem na čtverce a do středu každého dejte pomocí lžičky marmeládu. U každého čtverce pomocí prstů spojte těsto a vytvarujte kostku nebo kvádr.
Plech na pečení s vyšším okrajem nebo pekáč vymažte máslem, na dno naskládejte buchty těsně jednu vedle druhé a jejich povrch potřete pomocí mašlovačky rozšlehanými vejci. Připravené buchty nechte před pečením ještě čtvrt hodiny kynout.
Po vykynutí buchet dejte plech nebo pekáč do a trouby předehřáté na 200 °C a pečte po dobu přibližně 20 minut. Po vychladnutí buchty posypte prosátým moučkovým cukrem a můžete je podávat rodině nebo hostům. Doufáme, že se vám podařily, a přejeme vám dobrou chuť.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT