Jednoduché a chuťově dokonalé mini pizzy. Už jste je vyzkoušeli?
Jaké suroviny potřebujete na mini pizzy?
Na těsto si připravte následující komponenty:
- 2 a půl hrnku hladké mouky
- 1 a půl hrnku vody a jedno vejce
- 8 gramů droždí (čerstvého nebo sušeného)
- 3 lžíce olivového oleje a trochu cukru
Na chutnou náplň potřebujete: asi hrnek tvrdého strouhaného sýra (vybrat můžete jakýkoliv oblíbený druh, jako třeba čedar, ementál, eidam, hodí se i mozzarella), 3 lžíce rajčatového suga (nebo rajčatové omáčky, může být i ochucená s bazalkou), čtvrt lžičky soli, 220 gramů salámu dle výběru, 4 nakládané kyselé okurky.
Jak postupovat při přípravě mini pizz?
Nejprve je nutné si připravit těsto na mini pizzy. V hlubší míse smíchejte hladkou mouku s droždím, trochou cukru a solí. Poté si do hrnečku nalijte vlažnou vodu a rozmíchejte v ní jedno vajíčko spolu s olivovým olejem. Pak směs vlijte do hladké mouky a droždí.
Rukama nebo vařečkou vypracujte hladké a vláčné těsto. Vytvořte z něj bochník, potřete trochou oleje, přikryjte mísu utěrkou a nechte na teplém místě asi hodinu vykynout.
Mezi tím si připravte náplň do mini pizz. Kyselé okurky a zvolený salám nakrájejte na menší kostky, vložte do středně velké mísy a smíchejte s rajčatovým sugem, nebo omáčkou. Přidejte též trochu vody.
Tvoření mini pizz, fáze pečení a servírování
Rajčatovou náplň dejte chvíli stranou a pusťte se do přípravy korpusů na mini pizzy. Vykynuté těsto přendejte z mísy na vál a vyválejte z něj asi 3 milimetry tenkou placku. Pomocí většího hrnku tvořte kolečka. Množství těsta by mělo vystačit asi na deset stejně velkých mini pizz.
Každé kolečko pak potřete trochou rajčatové omáčky se salámem a okurkami, posypat můžete i čerstvou bazalkou, nebo oreganem a zastrouhejte mini pizzy tvrdým sýrem na závěr. Pak polotovary pokládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do trouby na čtvrt hodiny při 180 stupních Celsia.
Podávejte například se sklenkou bílého suchého vína. Italský pohádkový pokrm je na světě! Dobrou chuť!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT