Jednoduché řezy s jahodami
Tyto řezy s jahodami jsou velice snadné na přípravu. Zvládne je připravit i začátečník, či děti. Ty konec konců do výroby této sladké pochoutky můžete rovněž začlenit. O to víc se budou těšit na výsledek.
Potřebné suroviny k přípravě řezů s jahodami
Ingredience nezbytné k zhotovení kakaového korpusu:
- 6 vajíček
- 140 gramů krystalového cukru
- 135 gramů hladké mouky
- 25 gramů kakaového prášku a 2 lžíce oleje
Ingredience nezbytné pro výrobu krému:
- jedno balení pudinkového prášku (vanilka)
- 310 mililitrů mléka
- 4 lžíce moučkového cukru
- 110 gramů změklého másla
Suroviny, z kterých budete dělat polevu a vrchní část řezů: asi 410 gramů čerstvých dobře zralých jahod a jeden balíček červené želatiny.
Jak postupovat?
V míse si vyšlehejte vejce s cukrem. Pak přidejte do hmoty mouku, kakao a olej a důkladně promíchejte. Vytvoříte tak hladké tekuté těsto na řezy. To vlijte na plech (asi 20 x 30 cm) vystlaný pečícím papírem a rozprostřete po celém dnu rovnoměrně. Dejte péct do trouby na zhruba 12 minut při 170 stupních Celsia. Než se korpus upeče, můžete si chystat vanilkový krém. Dle klasického postupu uvařte vanilkový pudink a dejte ho vychladit. Do studené vanilkové hmoty následně zašlehejte změklé máslo. Želatinu si rozpusťte ve studené vodě a nechte nabobtnat.
Kompletace řezů s jahodami
Na upečený a vychladlý kakaový korpus navrstvěte po celé ploše vanilkový krém z pudinku, poklaďte na něj očistěné a omyté jahody a přelijte červenou želatinou. Aby řezy držely ten správný tvar, je potřeba zákusek nechat vychladit v lednici několik hodin. Poté korpus krájejte na vzhledné pravidelné kostky a podávejte s čerstvou šlehačkou. Přejeme dobrou chuť!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: