Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Domácí malinový sirup podle snadného receptu. Připravte si základ na lahodné domácí limonády

Domácí limonády jsou velkým hitem. I pro svou jednoduchost. Stačí jenom trocha vody, trocha ledu a samozřejmě ovocný sirup. Ten by měl být pokud možno chutný a kvalitní. Co dělat, pokud nám nabídka obchodů nevychází vstříc? Je možné si takový sirup snadno připravit. Stačí trocha malin.
sirup
Připravte si doma skvělý malinový sirup. Ukážeme vám, jak na to. (zdroj foto: prirodajelek.cz)

Aby se malinový sirup povedl, je třeba nejenom dodržet správný postup přípravy, ale je třeba myslet i na to, že musíte mít po ruce ty správné ingredience. O jaké se jedná a bez jakých se neobejdete?

  • 1 hrnek malin
  • 100 malinových listů
  • 900 ml vody
  • 2 lžičky kyseliny citronové
  • 1 kg třtinového cukru

Vše do jednoho hrnce

Připravit si domácí malinový sirup skutečně není nic složitého. Základem je nalít vodu do hrnce a do ní přidat maliny a dále malinové listy. Obsah hrnce se přivede k varu a vaří se po dobu asi 10 – 15 minut, pod pokličkou. Během vaření stačí občas obsah promíchat.

sirup
Připravte si doma skvělý malinový sirup. Ukážeme vám, jak na to. (zdroj foto: prirodajelek.cz)

Obsah přefiltrujeme

Když je směs povařena, je třeba ji důkladně přefiltrovat. Jako první doporučujeme použít cedník, pomocí kterého vařené maliny také lehce propasírujte. Následuje druhá důkladnější fáze filtrace, kdy svůj malinový sirup přecedíte přes gázu, nebo přes plátno.

Znovu povaříme

Nyní už čistou obarvenou tekutinu dáme znovu do hrnce a znovu ji přivedeme k varu. Tentokrát do ní přidáme také cukr a dále kyselinu citronovou. Tím zajistíme nejenom hustší konzistenci, ale i potřebnou sladkou chuť, kterou by měl správný malinový sirup mít. Takto vaříme ještě asi 5 minut.

A sirup máme hotový

Po vaření už můžeme nechat sirup chladnout. A to pozvolna, nejlépe při pokojové teplotě. Když jí náš malinový sirup dosáhne, můžeme ho z hrnce přelít do jednotlivých nádob. Dobře se pro tento případ hodí třeba lahve od alkoholu, a to jak ty šroubovací, tak i lahve pivní s kovovým mechanismem uzavírání. Takto nachystaný sirup můžeme uložit na tmavé a chladné místo. Tedy do sklepa, nebo třeba do lednice. Doufáme že se vám povedl!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

K TÉMATU  Krémová bramborová polévka s pórkem a krutony

Nasbírejte fialky. Ne pro ozdobu vaší domácnosti, ale na výrobu tohoto léčivého sirupu

 Imunitní systém: dýně, bylinky, domácí sirupy a další naše tipy, které podpoří vaše tělo na podzim

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek