Tvarohová buchta je jemná, vláčná a kdo ji peče, bude potěšený i nenáročnou přípravou
Naopak. Tato tvarohová buchta zaujme jemností, vláčností a v neposlední řadě i dokonalou chutí.
Úplně běžné ingredience
Žádné složitosti nečekejte. Ani v přípravě, ani v ingrediencích, na které se podíváme. Jde o naprosto běžné věci, které budete mít jisto po ruce ve své kuchyni. Připravte si:
- 4 vejce
- 150 g másla
- 5 g droždí
- 300 g mouky
- 100 g cukru krupice
- 500 g tvarohu
- 200 g moučkového cukru
- 2 balení vanilkového cukru
Jako první základ těsta
Jakmile je někde vajíčko a cukru, je třeba začít těmito ingrediencemi. Konkrétně je třeba vyšlehat vaječné žloutky s moučkovým cukrem. K nim se dále přidá také máslo a do vzniklé směsi se postupně vmíchávají ostatní ingredience. V tu chvíli máme základ těsta pro tvarohovou buchtu.
Těsto rozdělte
Vzniklé těsto rozdělíte na dvě poloviny o stejném množství. Tu první můžete nalít na plech pokrytý pečicím papírem. Těsto rozetřete až k okrajům a uhlaďte ho tak, aby bylo na všech místech stejně vysoké. Tak se rovnoměrně propeče.
Do druhé poloviny těsta opatrně vmícháte sníh, který si mezi tím ušleháte z bílků, které jste doposud nepoužili. Sníh vmíchávejte opatrně, aby se vám povedlo vytvořit těsto jemné a nadýchané konzistence. To nalijte na plech, na první základní vrstvu. Opět rozetřete až do krajů a vyrovnejte.
Už jenom upéct a buchta je hotova
Vše je připraveno k tomu, abyste těsto vložili do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Zde pečte několik desítek minut. Zda je těsto upečené, poznáte pomocí špejle, kterou do těsta píchnete. Když na ní nezůstávají zbytky těsta, je hotovo. Svou tvarohovou buchtu vyndejte, nechte vychladnout a potom už ji stačí jenom nakrájet a naservírovat.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Kokosový koláč zvládne každá správná hospodyňka během chvíle. Po upečení se po něm jenom zapráší