Chřestová sezóna se blíží! Zkuste skvělý recept na chřest se sýrem Tre Corti
Chřestová sezóna se už blíží. Hledáte nové recepty, jak si jej vychutnat v plné parádě? Zkuste náš tip. A napište, jak vám chutnalo.
Budete potřebovat:
- 1 svazek zeleného chřestu
- 100 g sýru Tre Corti
- 100 g italského specku Gran Moravia nakrájeného na tenké plátky
- extra panenský olivový olej na vytření pekáčku
Návod na přípravu:
Tvrdé konce chřestu jemně oloupejte. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte chřest a vařte asi 5 minut. Chřest musí zůstat křupavý. Poté ho okamžitě zchlaďte v ledové vodě, tím si chřest zachová svěží zelenou barvu. Olivovým olejem jemně vytřete pekáček. Každý stonek chřestu omotejte italským speckem. Rozložte vedle sebe do pekáčku. Na chřest nastrouhejte sýr Tre Corti (lze použít také Gran Moravia) a nakonec zakápněte olivovým olejem. Pečte v troubě na 180°C do lehkého zezlátnutí sýra. Podávejte s bagetkou.
Dobrou chuť!