Úžasná mrkvová roláda s krémovou náplní. Udělejte rodině netradiční pohoštění ke kávě
Ingredience pro: 1 roládu
Na těsto
- 3 vejce
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1 špetka soli
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 3/4 hrnku hladké mouky
- 1/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 hrnky mrkve
- moučkový cukr
Na náplň
- 320 g čerstvého krémového sýru
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
Krok 1: Vejce šlehejte s cukrem pět minut doběla. Přidejte sůl, vanilku, skořici a zázvor.
Krok 2: Postupně vmíchejte i mouku s kypřicím práškem a na závěr najemno nastrouhanou mrkev (zhruba tři kusy střední velikosti).
Krok 3: Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova.
Krok 4: Ihned po upečení plát vyklopte na moučkovým cukrem posypanou čistou utěrku, stáhněte papír a korpus i s utěrkou srolujte – postupujte jako ve videu. Nechte úplně vychladnout.
Krok 5: Roládu rozmotejte, potřete sýrem (Goldessa, Buko, Gervais) smíchaným s vanilkou a cukrem, opět srolujte a posypejte moučkovým cukrem.
Tip: Roláda se vám bude lépe krájet, když ji necháte alespoň hodinu v chladu odležet.
Autor: Vladimír Bernhardt