Chcete doma vykouzlit zákusek jako z cukrárny? Přinášíme skvělý recept
Suroviny na zákusek – těsto
Pro přípravu těsta na zákusek budete potřebovat:
- 110 ml mléka
- 110 ml vody
- 160 g hladké mouky
- 3 vejce
- 85 g másla
- 1 čajová lžička prášku do pečiva, a
- 1/2 čajové lžičky soli.
Suroviny na zákusek – krém
Pro přípravu krému na zákusek budete potřebovat:
- 160 g cukru krupice
- 110 g hladké mouky
- 510 ml mléka
- 190 g másla, a
- 2 vejce.
Postup pro přípravu těsta
Nejprve prosejte mouku, abyste ji pročistili a také do ní dostali více vzduchu, což usnadňuje pečení. Do mouky vmíchejte prášek do pečiva a sůl.
V hrnci pomalu rozpouštějte máslo a přidejte k němu mléko i vodu. Směs přiveďte k varu a ihned začněte postupně přimíchávat mouku. Těsto je hotové tehdy, když se odděluje od stěn hrnce.
Hrnec sejměte ze sporáku a nechte vychladit. Do vychladlého těsta postupně přidávejte vejce a směs vymíchejte dohladka.
Kulatou formu na pečení vyložte pečicím papírem nebo použijte silikonovou vložku.
Hmotu rozdělte na poloviny, polovinu vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, a to při teplotě 200 °C.
Po upečení nechte těsto vychladnout a upečte stejným způsobem také druhou polovinu těsta.
Postup pro přípravu krému
V hrnci smíchejte vejce s cukrem a mlékem a vmíchejte po částech také mouku. Směs přiveďte k varu a vařte za stálého míchání. Výsledná konzistence by měla připomínat pudink.
Pudink nechte vychladnout.
Poté vyšlehejte máslo a po troškách jej vmíchejte do pudinku.
Příprava dezertu
Jeden upečený plát vraťte do formy a na něj nalijte krém. Na ten pak položte druhý upečený plát a zákusek posypejte moučkovým cukrem.
Zákusek nechejte vychladit a poté krájejte na porce. Samozřejmě jej můžete ještě dozdobit podle vlastní fantazie nebo podávat například s čerstvým ovocem.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Krémové řezy: Budou se vám rozplývat na jazyku!
Nadýchané věnečky jako z cukrárny. Tento domácí recept si rychle oblíbíte