Úterý , 03. 12. 2024

Svatoslav

Chcete doma vykouzlit zákusek jako z cukrárny? Přinášíme skvělý recept

Tento recept je nejen jednoduchý, ale není ani finančně náročný. Uvidíte, že až ho vyzkoušíte a dezert nabídnete rodině a přátelům, zařadíte ho mezi oblíbené recepty vaší rodiny.
zákusek
Připravte si zákusek, který může být i skvělým dortem k narozeninám. (foto: woman.tiscali.cz)

Suroviny na zákusek – těsto

Pro přípravu těsta na zákusek budete potřebovat:

  • 110 ml mléka
  • 110 ml vody
  • 160 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 85 g másla
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva, a
  • 1/2 čajové lžičky soli.

Suroviny na zákusek – krém

Pro přípravu krému na zákusek budete potřebovat:

  • 160 g cukru krupice
  • 110 g hladké mouky
  • 510 ml mléka
  • 190 g másla, a
  • 2 vejce.

Postup pro přípravu těsta

Nejprve prosejte mouku, abyste ji pročistili a také do ní dostali více vzduchu, což usnadňuje pečení. Do mouky vmíchejte prášek do pečiva a sůl.

V hrnci pomalu rozpouštějte máslo a přidejte k němu mléko i vodu. Směs přiveďte k varu a ihned začněte postupně přimíchávat mouku. Těsto je hotové tehdy, když se odděluje od stěn hrnce.

Hrnec sejměte ze sporáku a nechte vychladit. Do vychladlého těsta postupně přidávejte vejce a směs vymíchejte dohladka.

Kulatou formu na pečení vyložte pečicím papírem nebo použijte silikonovou vložku.

Hmotu rozdělte na poloviny, polovinu vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, a to při teplotě 200 °C.

Po upečení nechte těsto vychladnout a upečte stejným způsobem také druhou polovinu těsta.

Postup pro přípravu krému

V hrnci smíchejte vejce s cukrem a mlékem a vmíchejte po částech také mouku. Směs přiveďte k varu a vařte za stálého míchání. Výsledná konzistence by měla připomínat pudink.

Pudink nechte vychladnout.

Poté vyšlehejte máslo a po troškách jej vmíchejte do pudinku.

Příprava dezertu

Jeden upečený plát vraťte do formy a na něj nalijte krém. Na ten pak položte druhý upečený plát a zákusek posypejte moučkovým cukrem.

Zákusek nechejte vychladit a poté krájejte na porce. Samozřejmě jej můžete ještě dozdobit podle vlastní fantazie nebo podávat například s čerstvým ovocem.

Videonávod – zákusek jako z cukrárny

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Slané tyčinky na Silvestr

Krémové řezy: Budou se vám rozplývat na jazyku!

Nadýchané věnečky jako z cukrárny. Tento domácí recept si rychle oblíbíte

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek