Tvarohová bublanina s jahodami. Přinášíme recept, který si oblíbíte
Tvarohová bublanina se skládá jako již klasicky ze tří částí, a to z piškotu, náplně a samotných jahod. Velkou výhodou je, že nepotřebujete příliš surovin a všechny je zaručeně máte doma, takže nemusíte ani běžet do obchodu a utrácet. Vyndejte pár základních věcí, opláchněte jahody a pusťte se do toho! Zaručujeme, že si recept zamilujete vy i zbytek vaší rodiny.
Co potřebujete
Nejvíc ingrediencí pochopitelně potřebujete na piškot, ale každá správná hospodyňka a kuchařka je má vždy po ruce. Stačit vám budou 2 šálky polohrubé mouky, 1 šálek cukry krystal, 1 a půl šálku mléka, ½ šálku oleje, 4 vejce a 1 sáček kypřícího prášku. Na dokončení budete potřebovat umyté a nakrájené jahody. Náplň je ještě jednodušší. Stačí vám k tomu pouhé dvě suroviny, a to:
- 1 balení jemného tvarohu,
- moučkový cukr dle chuti.
Tvarohová bublanina a jak ji připravit
Připravit piškot je velmi jednoduché. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny (nerozdělujte je a použijte celá), přidejte olej, mléko a nakonec všechny sypké suroviny. To znamená kypřící prášek do pečiva a prosátou mouku. Následně vše propracujeme do těsta. Směs nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Druhou možností je plech vyložit pečícím papírem. Záleží, co vám více vyhovuje.
Jako náplň jednoduše smíchejte tvaroh s cukrem tak, aby vám to chutnalo. Náplň poté naneste na piškotové těsto, dejte na něj jahody nakrájené na plátky a dejte péct. Trouba by měla být dobře předehřátá na 180 stupňů. Doba pečení bude asi 30 minut, koláč bude hotový ve chvíli, kdy se okraje zbarví dorůžova.
Bublaninu můžete s klidem naservírovat i dětem, protože se jedná o poměrně zdravý koláč, ve kterém není obrovské množství cukru. A ještě do nich dostanete čerstvé jahody.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Lahodný jahodový koláč s mascarpone
Sypaný jahodový koláč, jaký jste ještě neochutnali! Jednoduchý a skvělý