Rozmazlete se trochu a udělejte si nepečené sušenkové řezy
Na nepečené sušenkové řezy budete potřebovat klasickou formu o rozměrech 25×25 cm. A teď už k použitým surovinám.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Sušenkové řezy
- 500500gsušenek (např. Bebe)
- 500500mlplnotučného mléka
- 11plechovkakaramelového salka
- 500500mlsmetany ke šlehání
- 250250gmascarpone nebo plnotučného tvarohu
- 100100gčokolády na vaření
- 100100gmásla
- 5050gmoučkového cukru
- 5050gcukru krystal
- 22balenívanilkového pudinku
Postup:
Karamelové Salko přelijte do dostatečně velké misky a na vodní lázni si ho rozehřejte, aby bylo tekutější. Formu na pečení vyložte pečicím papírem. Na něj naskládejte první vrstvu máslových sušenek.
Sušenkovou vrstvu přelijte nahřátým Salkem a dobře ho rozetřete, aby bylo rovnoměrně rozmístěné. Na Salko vyskládejte druhou vrstvu sušenek.
Na mírném plamenu přiveďte k varu mléko a rozmíchejte v něm cukr krystal. Pak uvařte pudinky podle návodu na jejich obalu. Hotový pudink odstavte z plotny, a dokud je ještě horký, rozmíchejte v něm máslo. Jakmile vznikne stejnoměrný lesklý krém, potřete jím sušenkovou vrstvu. Na pudink přijdou opět sušenky.
Ve smetaně rozmíchejte moučkový cukr a mascarpone. Pak ji vyšlehejte v mixéru, aby vznikla hutná pěna. Tou zákusek ozdobte.
Na samý závěr zákusek dochuťte čokoládou. Můžete ji buďto nastrouhat, nebo rozpustit ve vodní lázni a celý dezert s ní přelít.
Hotové sušenkové řezy dejte na několik hodin do lednice, aby zatuhly. Pak je z formy vyjměte a odstraňte pečicí papír, aby řezy zbytečně nezvlhly. Podávejte chlazené.