Slané cibulové palačinky se šunkou a sýrem
Cibulové palačinky jsou velmi dobré i v kombinaci s osmahnutými žampiony a kousky slaniny nebo třeba můžete náplň vyměnit za osmaženou cibuli s mrkví a koprem, případně zelím. Chuťové variace jsou opravdu jen na vás.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Cibulové palačinky
- 200200ghladké pšeničné mouky
- 55ksvajec S
- špetka soli
- 22hrnkyplnotučného mléka
- 22ksvelké cibule
- 11hrnekvroucí vody
- 11lžícebramborového škrobu
- 55lžicslunečnicového oleje
- 200200gkuřecí šunky
- 200200gčedaru
- 11hrstbaby špenátu
Postup:
Do větší misky si rozklepneme celá vejce a přidáme špetku soli. Metličkou vejce rozšleháme. Zalijeme je mlékem a přidáme tři polévkové lžíce oleje, promícháme a poté odložíme stranou.
Mouku si prosejeme a promícháme ji se škrobem. Směs následně přidáváme po lžících k vejcím. Společně mísíme, aby se ingredience propojily.
Cibule si očistíme a nakrájíme velmi nadrobno, případně je pomeleme v robotu. Takto nasekanou cibuli přidáme do těsta a zalijeme ji horkou vodou. Chvíli počkáme a poté opatrně zapracujeme.
Zbytek oleje si nalijeme na pánev. Na rozpáleném oleji připravujeme jednotlivé cibulové palačinky – na každou postačí asi jedna naběračka, záleží na vás, jak silné je chcete mít. Smažíme dozlatova z obou stran.
Kuřecí šunku i čedar si nastrouháme nahrubo na struhadle. Do asi jedné třetiny palačinky navrstvíme trochu šunky a čedaru a pár lístků špenátu. Směs zarolujeme a palačinku vrátíme ještě na chvíli na pánev, aby se sýr roztekl. Poté, co se palačinka prohřeje, ji sundáme z pánve a můžeme podávat.