Lahodný dezert místo zmrzliny? Vyzkoušejte recept na pudinkové řezy
Ingredience na pudinkové řezy
Co budete na pudinkové řezy potřebovat? Pro množství na jeden plech si připravte na korpus:
- 4 vejce,
- 60 g cukru,
- 40 ml vody,
- 80 g mouky,
- 35 g kakaa,
- 1 balení kypřícího prášku,
- 1 čajová lžička rumové aroma.
Na sirup si přichystejte:
- 60 ml vody,
- 30 g cukru,
- 1 polévkovou lžíci rumového aroma.
Na krém budete potřebovat:
- 4 žloutky,
- ¾ l mléka,
- 200 g másla,
- 2 polévkové lžíce cukru,
- 3 balení vanilkového pudinkového prášku
Na ozdobení si připravte:
- 250 ml smetany na šlehání (30 %),
- 2 polévkové lžíce moučkového cukru,
- 50 g hořké nebo belgické čokolády.
Příprava
Začněte přípravou korpusu. Do hluboké mísy nasypte 80 g mouky a přidejte 35 g kakaa. Přimíchejte 1 balení kypřícího prášku. Do druhé mísy dejte 4 vaječné bílky, přidejte 60 g cukru a začněte šlehat. Přilijte 40 ml vody a přidejte na závěr 4 žloutky. Přimíchejte 1 čajovou lžičku rumového aroma a mixujte, dokud nevznikne tuhý sníh.
Až bude dostatečně tuhý, přidejte do sněhu mouku a promíchejte za pomoci metličky. Připravte si formu o rozměrech 20 x 30 cm, případně jinou pečící nádobu, kterou vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Dejte péct do trouby předehřáté na 180° na 30 minut.
Během pečení si připravte sirup. Vezměte pánvičku a dejte do ní 30 g cukru, ohřívejte na mírném ohni. Přidejte 60 ml vody, promíchejte a vařte 5 až 7 minut, dokud nevznikne tužší kapalina. Sejměte z plotny, přidejte ještě 1 čajovou lžičku rumové esence, promíchejte a nechte vychladnout. Vychladlý korpus poté polijte zchladlým sirupem.
Teď si připravte krém. Uvařte vanilkový pudink dle návodu, přidejte žloutky a cukr a vymíchejte krém. Nechte vychladnout, až pak zašlehejte do krému změklé máslo.
Krém naneste na korpus politý sirupem. Na úplný závěr ušlehejte smetanu, ozdobte řezy a posypte strouhanou belgickou nebo hořkou čokoládou.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Pudinkové polštářky z listového těsta: snadný a chutný dezert