Pstruh s bylinkovým máslem a jemnou omáčkou z vína
Stačí jen velmi málo surovin na to, abyste vykouzlili famózní pokrm. Filety ze pstruha s kořeněnou omáčkou z vína a mascarpone s tvarohem vás přesvědčí o tom, že tyhle ryby v tom zkrátka umí plavat. A když se jejich jemná chuť propojí se slanými opečenými bramborami, potom nastane ta pravá lahoda. Vyzkoušejte, uvidíte, ochutnáte.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Divoký losos na grilu, aneb dva recepty, které musíte vyzkoušet
Překvapivé zdroje omega-3 mastných kyselin. Jen rybami to nekončí!
Pstruh na víně
- 44filetyze pstruha
- 33lžícemásla
- 22špetkymletého pepře
- 11lžičkahrubozrnné hořčice
- 11hrstpetržele
- 11lžičkahrubozrnné soli
- 11lžičkamletého koriandru
- 11lžičkakurkumy
- 44lžícemascarpone
- 11lžícetvarohu
- 4040mlsuchého bílého vína
- 400400gmalých brambor
Postup:
Brambory pečlivě omyjte, a i se slupkou je pokrájejte na půlměsíce. Řezem nahoru je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a posypte je asi polovinou množství soli. Pečte je v troubě vyhřáté na 180 °C.
Máslo vložte na pár minutek do mikrovlnky, aby se úplně rozpustilo. Poté do něj přimíchejte mletý pepř, zbývající sůl, koriandr a kurkumu. Směsí potřete ryby z obou stran a zbytek bylinkového másla nalijte na pánev. Rozpalte plotýnku a ryby na připravené pánvi opečte.
V misce si promíchejte hrubozrnnou hořčici, nahrubo posekanou petržel, mascarpone a tvaroh. Až budou ryby hotové, odložte je stranou a do výpeku přilijte víno. Nechte ho trochu odpařit. Když bude zbývat zhruba polovina množství, přidejte na pánev směs s mascarpone a asi dvě minuty míchejte.
Na talíře rozdělte opečené brambory a filety ze pstruha. Vzniklou omáčkou polijte ryby a ihned podávejte.