Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Pstruh s bylinkovým máslem a jemnou omáčkou z vína

Lehký, a přesto velmi vydatný oběd. Rychlý na přípravu, ale přesto gastronomický zážitek. I tak by se dal popsat recept na pstruha s brambory a omáčkou.
pstruh
ilustrační obrázek

Stačí jen velmi málo surovin na to, abyste vykouzlili famózní pokrm. Filety ze pstruha s kořeněnou omáčkou z vína a mascarpone s tvarohem vás přesvědčí o tom, že tyhle ryby v tom zkrátka umí plavat. A když se jejich jemná chuť propojí se slanými opečenými bramborami, potom nastane ta pravá lahoda. Vyzkoušejte, uvidíte, ochutnáte.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Divoký losos na grilu, aneb dva recepty, které musíte vyzkoušet

Překvapivé zdroje omega-3 mastných kyselin. Jen rybami to nekončí!

Pstruh na víně

porce
g / porce
Ingredience:
  • 4
    4
    filety
    ze pstruha
  • 3
    3
    lžíce
    másla
  • 2
    2
    špetky
    mletého pepře
  • 1
    1
    lžička
    hrubozrnné hořčice
  • 1
    1
    hrst
    petržele
  • 1
    1
    lžička
    hrubozrnné soli
  • 1
    1
    lžička
    mletého koriandru
  • 1
    1
    lžička
    kurkumy
  • 4
    4
    lžíce
    mascarpone
  • 1
    1
    lžíce
    tvarohu
  • 40
    40
    ml
    suchého bílého vína
  • 400
    400
    g
    malých brambor

Postup:

  1. Brambory pečlivě omyjte, a i se slupkou je pokrájejte na půlměsíce. Řezem nahoru je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a posypte je asi polovinou množství soli. Pečte je v troubě vyhřáté na 180 °C.

  2. Máslo vložte na pár minutek do mikrovlnky, aby se úplně rozpustilo. Poté do něj přimíchejte mletý pepř, zbývající sůl, koriandr a kurkumu. Směsí potřete ryby z obou stran a zbytek bylinkového másla nalijte na pánev. Rozpalte plotýnku a ryby na připravené pánvi opečte.

  3. V misce si promíchejte hrubozrnnou hořčici, nahrubo posekanou petržel, mascarpone a tvaroh. Až budou ryby hotové, odložte je stranou a do výpeku přilijte víno. Nechte ho trochu odpařit. Když bude zbývat zhruba polovina množství, přidejte na pánev směs s mascarpone a asi dvě minuty míchejte.

  4. Na talíře rozdělte opečené brambory a filety ze pstruha. Vzniklou omáčkou polijte ryby a ihned podávejte.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek