Formu na bábovku využijte i jinak. Připravte v ní chutný slaný předkrm
Pokud ne, ukážeme vám ještě jednu možnost. Recept na zajímavý a poměrně specifický předkrm.
Chutný předkrm. Co budete potřebovat?
Aby se vám zajímavý předkrm z dortové formy povedl, bude stačit jenom několik běžných ingrediencí, které však dohromady pomohou vytvořit zcela unikátní chuť. Konkrétně si připravte:
- 750 g brambor
- 200 g mouky
- 2 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 50 g parmezánu
- 200 g šunky
- 100 g mozzarelly
- Sůl a pepř
- Bylinky
- Máslo
- Olivový olej
Základem jsou brambory
Naprostým základem pro tento recept jsou brambory. Ty oloupejte, nakrájejte a klasicky uvařte v osolené vodě. Potom vezměte šťouchadlo a lehce je zpracujte. Vznikne směs, do které se přidají bylinky, máslo, olej, pepř a sůl a vše se důkladně promíchá. Takto nechte brambory odležet, aby byly studené.
Pokračujte v přípravě
Když mají brambory pokojovou teplotu, můžete pokračovat v přípravě směsi. Přidejte vejce, mouku, nastrouhané oba druhy sýrů a také nahrubo nastrouhanou uzeninu. Vše ještě jednou důkladně promíchejte a vaše směs na chutný předkrm je hotová. Na závěr raději ještě jednou ochutnejte, zda jste s chutí opravdu spokojeni.
Vše upečte
Nyní už konečně využijete svou formu na bábovku. Hotovou směs do ní dejte a dále ji vložte do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte po dobu 30 – 35 minut. Následně vyndejte, nechte vychladnout a klasicky vyklepněte. Potom dejte do lednice vychladit, nakrájejte na tenké plátky a můžete podávat.
Garantujeme vám, že vy ani vaši hosté jste takto zajímavý předkrm ještě nejedli. Přitom je tak jednoduchý a jeho základem je něco, co dnes považujeme v kuchyni za naprostou samozřejmost. Jsou to brambory.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Zapomeňte na marmeládu. Naplňte palačinky něčím netradičním. Zkuste tyto slané i sladké náplně
Slaninové závitky s mletým masem uvnitř: Skvělý recept pro lenivé hospodyňky