Slunečná pomerančová marmeláda s říznou chutí
Pomerančová marmeláda je v podstatě něco jako slunce zachycené ve skleničce. Vychutnejte si pohlazení slunečních paprsků kdykoliv budete potřebovat a prohřejte se přitom na duši. Připravit tuto oranžovou lahodu vám nezabere mnoho času a háček nenaleznete ani v počtu surovin. Zkrátka ať už chcete ve svém životě více slunce nebo hledáte nějaký jedlý dárek, kterým byste obdarovali někoho ve svém okolí, pomerančová marmeláda je ta pravá.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Jednoduchá malinová marmeláda připravená v mikrovlnce
Kynutá koblihová sluníčka s marmeládou vám zaručeně prozáří den
Pomerančová marmeláda
- 44větší bio pomeranče
- 22bio citrony
- 11svitekskořice
- 22cmčerstvého zázvoru
- 22hřebíčky
- 5050mlkvalitního pomerančového džusu
- 400400gtřtinového cukru
- 11lžičkakyseliny ctironové
Postup:
Ze dvou pomerančů ostrouhejte jemným struhadlem pomerančovou kůru a odložte si ji stranou. Zbývající kůru z ostatních pomerančů okrájejte nožem tak, aby na plodech nezůstala hořká bílá slupka. Pomeranče v robotu rozmixujte najemno, nebo pokud chcete mít namísto marmelády džem, pouze je nahrubo rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
Rozmačkané pomeranče přendejte do hrnce a zalijte je šťávou z jednoho citronu. Druhý citron pokrájejte na kolečka a ta dejte ke směsi. Do hrnce přidejte rovněž svitek skořice, najemno nastrouhaný zázvor, hřebíčky, pomerančový džus a kyselinu citronovou. Všechno společně nejdříve trochu prohřejte a teprve až bude směs vlahá, přisypte třtinový cukr a nastrouhanou pomerančovou kůru.
Za stálého míchání marmeládu vařte na středním plamenu. Jakmile začne houstnout, odstavte hrnec stranou a vyjměte z něj svitek skořice, hřebíčky a slupky z koleček citronu. Hotovou marmeládu přelijte do připravených vysterilizovaných sklenic a ty otočte dnem vzhůru.