Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Balkánská plněná kuřecí prsa v pečicím papíru

S kuřecím masem nikdy neuděláte chybu, mají ho rádi dospělí i děti a dá se připravit na milion způsobů. Proto pro vás dnes máme recept na balkánskou klasiku, která zaručeně zpestří nejen váš rodinný oběd.
plněná kuřecí prsa
Plněná kuřecí prsa můžete pokaždé uvařit na jiný způsob.

Plněná kuřecí prsa jsou velmi variabilní jídlo. Navíc se nemusíte bát, že by bylo kuřecí maso vysušené. Ostatně k tomu vám pomůže i neobvyklá metoda, jakou se tyto kuřecí kapsy připravují. Podrobný postup najdete v níže přiloženém videu.

TIP: Dospělí si mohou marinádu přizpůsobit svým chutím a udělat ji třeba o trošku pálivější.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Recept na kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce

Zapomeňte na řízky, zkuste naše krůtí prsa v těstíčku

Plněná kuřecí prsa

porce
g / porce
Ingredience na kuřecí prsa:
  • 2
    2
    ks
    velká kuřecí prsa
  • 200
    200
    g
    brambor
  • 100
    100
    g
    strouhaného čedaru
  • 2
    2
    ks
    vejce
  • 1
    1
    ks
    červená paprika
  • 1
    1
    ks
    zelená paprika
  • sůl
  • olivový olej
Ingredience na marinádu:
  • 40
    40
    ml
    olivového oleje
  • 5
    5
    g
    mletého černého pepře
  • 5
    5
    g
    mleté sladké papriky
  • tymián
  • špetka soli

Postup:

  1. V misce smíchejte ingredience na marinádu. Můžete přidat i čerstvé bylinky, pokud je máte po ruce, a trošku chilli, jestliže chcete jídlo ostřejší.

  2. Kuřecí prsa omyjte, očistěte, zlehka osolte, a pak je nakrojte tak, aby v nich vznikla kapsa, kterou můžete naplnit. Pak prsa pomocí mašlovačky zvenku i uvnitř naříznuté kapsy důkladně potřete marinádou.

  3. Prsa nechte alespoň půl hodiny marinovat v lednici, aby nasála koření. V mezičase si brambory nakrájejte na hranolky a červenou i zelenou papriku na kostičky. Brambory i kostičky papriky zprudka orestujte na rozpáleném oleji.

  4. Orestované brambory s paprikou napěchujte do kapsy v kuřecích prsou, přes ně rozklepněte vejce a nakonec kapsu zasypte strouhaným čedarem. Prsa i s nádivkou zabalte do pečicího papíru a převažte je nití, aby se papír neuvolnil.

  5. Na pánvi si znovu rozpalte trochu oleje a položte do něj obě zabalená prsa. Prsa na pánvi opékejte ze všech stran, vždy je třeba je trošku zmáčknout, aby se propekla opravdu důkladně. Asi po půl hodině budou plněná kuřecí prsa propečená a můžete je servírovat

  6. Jedno větší prso je obvykle porce pro dvě osoby. Tato prsa jsou skvělá se zeleninovou přílohou, třeba s vaším oblíbeným salátem.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
balkánská kuchyně
balkánská kuchyně

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek