Balkánská plněná kuřecí prsa v pečicím papíru
Plněná kuřecí prsa jsou velmi variabilní jídlo. Navíc se nemusíte bát, že by bylo kuřecí maso vysušené. Ostatně k tomu vám pomůže i neobvyklá metoda, jakou se tyto kuřecí kapsy připravují. Podrobný postup najdete v níže přiloženém videu.
TIP: Dospělí si mohou marinádu přizpůsobit svým chutím a udělat ji třeba o trošku pálivější.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Plněná kuřecí prsa
- 22ksvelká kuřecí prsa
- 200200gbrambor
- 100100gstrouhaného čedaru
- 22ksvejce
- 11ksčervená paprika
- 11kszelená paprika
- sůl
- olivový olej
- 4040mlolivového oleje
- 55gmletého černého pepře
- 55gmleté sladké papriky
- tymián
- špetka soli
Postup:
V misce smíchejte ingredience na marinádu. Můžete přidat i čerstvé bylinky, pokud je máte po ruce, a trošku chilli, jestliže chcete jídlo ostřejší.
Kuřecí prsa omyjte, očistěte, zlehka osolte, a pak je nakrojte tak, aby v nich vznikla kapsa, kterou můžete naplnit. Pak prsa pomocí mašlovačky zvenku i uvnitř naříznuté kapsy důkladně potřete marinádou.
Prsa nechte alespoň půl hodiny marinovat v lednici, aby nasála koření. V mezičase si brambory nakrájejte na hranolky a červenou i zelenou papriku na kostičky. Brambory i kostičky papriky zprudka orestujte na rozpáleném oleji.
Orestované brambory s paprikou napěchujte do kapsy v kuřecích prsou, přes ně rozklepněte vejce a nakonec kapsu zasypte strouhaným čedarem. Prsa i s nádivkou zabalte do pečicího papíru a převažte je nití, aby se papír neuvolnil.
Na pánvi si znovu rozpalte trochu oleje a položte do něj obě zabalená prsa. Prsa na pánvi opékejte ze všech stran, vždy je třeba je trošku zmáčknout, aby se propekla opravdu důkladně. Asi po půl hodině budou plněná kuřecí prsa propečená a můžete je servírovat
Jedno větší prso je obvykle porce pro dvě osoby. Tato prsa jsou skvělá se zeleninovou přílohou, třeba s vaším oblíbeným salátem.