Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Zkuste náš dokonalý nepečený dort, který si zamilujete

Je spousta lahodných zákusků, které není třeba péci. Nekorunovaným králem je mezi nimi dort, na který vám dnes přinášíme recept. Skvěle v sobě snoubí chuť kávy, čokolády a vanilkového krému. Uvidíte, že tenhle trojboj chutí uhrane i vás. A když si dort přizdobíte strouhaným kokosem, budete se cítit jako v sedmém nebi. Navíc zdaleka není tak pracný, jak se na první pohled může zdát.
nepečený dort
Nepečený dort místo klasických narozeninových bude skvělá volba. (zdroj foto: vychytavkov.cz)

Ingredience na nepečený dort

Na nepečený dort – korpus budete potřebovat jen:

  • 1,5 kg vašich oblíbených sušenek, třeba Esíček nebo Kokosek
  • 250 ml silné instantní kávy
  • 50 g čokolády na vaření

Na krém z pařížské šlehačky si připravte:

  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 550 g čokolády na vaření
  • 100 g másla

K přípravě vanilkového krému budete potřebovat:

  • 1 l plnotučného mléka
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 75 g bramborového nebo kukuřičného škrobu
  • 5 ml vanilkového aroma
  • 2 vaječné žloutky
  • 2 vanilkové cukry
  • Špetku soli

Příprava

Začněte čokoládovým krémem. Čokoládu si nalámejte na kousky a dejte si ji rozpustit do vodní lázně. Na vedlejší plotně si přiveďte k varu smetanu a rozpusťte v ní máslo. Jakmile se rozpustí všechna čokoláda, opatrně ji přelijte do vřící smetany. Směs dobře rozmíchejte, odstavte z plotny a za občasného míchání nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Také vanilkový krém je třeba uvařit. Ve studeném mléce si rozmíchejte cukr, škrob, vanilkový cukr, vanilkové aroma a oba vaječné žloutky. Ty si nejprve vyšlehejte vidličkou a zlehka si je přisolte. Směs přiveďte za stálého míchání k varu. Když začne vřít, rozpusťte v ní máslo a nakonec přidejte vanilkové aroma. Pak krém odstavte z plotny a za občasného míchání nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

V mělké misce si uvařte silnou instantní kávu z trojnásobné dávky kávových granulí. Kávu nechte vychladnout a pak v ní postupně namáčejte sušenky. Namočené sušenky vyskládejte do zhruba centimetr vysoké vrstvy na dno dortové formy. Na sušenky přijde vrstva z poloviny vanilkového krému.

Základem druhého patra dortu je opět vrstva v kávě namočených sušenek, na které přijde vrstva pařížské šlehačky. Na šlehačku přijdou opět sušenky a na ně druhá polovina vanilkového krému. Hotový dort dejte do lednice zatuhnout. Podávejte chlazený, můžete jej přizdobit holandským kakaem nebo strouhaným kokosem. Nechte si chutnat!

K TÉMATU  Domácí medový dort je lepší než medovník z cukrárny

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Piškotový ovocný dort bez pečení chutná jako od cukráře

Rychlý a snadný čokoládový dort s vanilkovým krémem, který vás překvapí

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek