Sobota , 23. 11. 2024

Klement

Nejlepší pudinkový dezert, co jste kdy jedli! Vyzkoušejte jej

Receptů na různé druhy koláčů a dezertů je požehnaně. Můžeme říct, že si mezi nimi každý najde svého favorita. Mnoho lidí preferuje takzvané krémové zákusky, které nejsou nikterak suché, krásně kloužou do krku a jsou ideálním doplňkem k odpolední kávě, či čaji.
dezert
Pudinkový koláč je správnou volbou k odpolední kávě. (zdroj foto: electropiknik.cz)

Máme pro vás velice dobrý pudinkový dezert, nebo chcete-li koláč, který rozhodně není suchý, je totiž plný lahodného krému, a tak garantujeme, že z plechu zmizí v podstatě hned.

Co budete potřebovat na pudinkový dezert?

Na těsto si připravte tyto suroviny:

  • 30 dkg hladké mouky
  • 5 vajíček
  • 17 dkg krystalového cukru
  • 1 dcl vody

Pak také budete potřebovat: 1 dcl oleje, kypřící prášek a dvě lžíce kakaového prášku.

Co potřebujete k přípravě krému do zákusku?

Aby byl váš dezert opravdu vláčný a jemný, je potřeba zhotovit i lahodný krém. K tomu budete potřebovat tyto suroviny: 8 dcl mléka, dva balíčky vanilkového pudinkového prášku, 6 lžic krystalového cukru. Na krém pak ještě budete vrstvit šlehačku, proto si připravte smetanu ke šlehání (asi 3 dcl). Na posyp a ozdobu můžete použít kakaový prášek.

Jak postupovat při přípravě těsta na koláč?

V hluboké míse si nejprve rozmíchejte do pěny vejce s cukrem, pak přidejte vodu a olej. Nakonec do hmoty přisypte mouku a kypřící prášek. Vymíchejte hladké těsto, polovinu z něj pak vylijte na pečícím papírem vystlaný plech na pečení, druhou polovinu těsta ochuťte kakaem a přidejte k vanilkové hmotě. Nyní přichází na řadu pudinkový prášek s příchutí vanilky. Uvařte pomocí něj obvyklým způsobem pudinkový krém a ten ještě horký nalijte na těsto v plechu. Zahlaďte jej do roviny a dejte celé péct do trouby při teplotě asi 170 stupňů Celsia asi na půl hodiny. Vždy se ale řiďte dle zvyklostí s vaší vlastní troubou.

Vrstvení šlehačky a servírování dezertu

Když je korpus upečený, nechte ho chvíli vychladnout. Mezi tím si připravte šlehačku, tu vyšlehejte ze smetany a dejte chvíli do lednice. Na vychladlý korpus s pudinkem pak šlehačku rovnoměrně navrstvěte. Vrch dezertu můžete dle libosti posypat i kakaovým práškem. Ideální je, když koláč dáte ještě na pár hodin do lednice vychladit. Není však zaručeno, že to stihnete, zmizí vzápětí, když ho ochutná celá vaše rodina. Pohostit jím můžete zcela hrdě i jakoukoliv návštěvu, která si jistě ráda vezme recept. Koláč můžete jíst i s čerstvým ovocem, nebo vanilkovou zmrzlinou. Úpravy při servírování jsou jen na vás. Přejeme vám dobrou chuť.

K TÉMATU  Nechcete přibrat? Triky na vánoční pečení, které vám nedovolí ztloustnout, a zároveň vám bude i chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Úžasně jednoduchý smetanový dezert s ovocem, který potěší děti i dospělé. Co vám připomíná?

Chutný dezert Marlenka nemusíte kupovat. Zvládnete ji doma, bez nutnosti zapínat troubu

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

0.0/5

20 minut + 1 hodina tuhnutí v lednici

0.0/5
0.0/5

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek