Recept na muffiny s hořkou čokoládou jen z pěti ingrediencí
Receptů na muffiny je spousta. Dnes jsme pro vás vybrali jeden na extra čokoládové, které si jistě zamilujete. Muffiny s hořkou čokoládou vás nadchnou, samozřejmě kromě chuti samotné, také tím, jak neuvěřitelně jednoduché jsou na přípravu. Přitom pokud vychytáte správnou dobu pečení, odmění vás tekutým nahořklým středem. Takže připomínají takový jednodušší lávový koláček.
Ingredience na muffiny s hořkou čokoládou
- 75g másla
- 100g hořké čokolády
- 60g cukru
- 2 vejce
- 50g mouky
Postup
Nejprve nechejte rozpustit máslo, rozehřejte i čokoládu a obě ingredience do sebe vmíchejte. Vejce utřete s cukrem a přidejte k tomu čokoládu s máslem. Postupně přidávejte mouku a důkladně vše promíchejte.
Formičky na muffiny plňte vzniklou hmotou tak do výšky 2/3. Muffiny s hořkou čokoládou pečte na 190°C asi 9-12 minut. Krásně vám v troubě vyběhnou, a pokud zvolíte dobrý čas, uprostřed nich zůstane čokoláda nádherně tekutá. Po vyndání z formiček je můžete pocukrovat, ale není to nutné.
No a to je celé. Říkali jsme, že to bude snadné a rychlé. Teď už nezbývá, než si plnými doušky vychutnat jejich sladkou chuť s hořkým středem.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Milujete Nutellu? Pak vyzkoušejte tyto rychlé a skvělé muffiny!
Ovesné banánové muffiny. Zdravý dezert bez rafinovaného cukru a bílé mouky