Masová rolka se sýrem v mléčném těstíčku – ideální oběd
Masová rolka – ingredience
Na oběd nebo večeři je masová rolka jako dělaná! Co budete potřebovat pro čtyři strávníky?
- 600 g mletého masa (směsi vepřového a hovězího)
- 250 g strouhaného tvrdého sýru (eidamu, goudy nebo čedaru)
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 cibuli
- Sůl, pepř a další koření dle chuti
Na těstíčko si kromě toho nachystejte:
- 300 ml plnotučného mléka
- 125 g hladké mouky
- 3 vejce
- Sůl a pepř
Příprava
Cibuli si nakrájejte najemno, nebo si ji ještě lépe rozmixujte v mixéru. Pak ji zapracujte do prosoleného a opepřeného mletého masa. Po cibuli přidejte protřený česnek, obě syrová vejce, která je lepší nejprve vyšlehat vidličkou v mističce, a nakonec i přibližně polovinu strouhaného sýru. Masovou směs opravdu dobře rukama zpracujte, aby byla pokud možno stejnoměrná.
Zpracovanou masovou směs položte na potravinářskou fólii a rozválejte do tenkého obdélníku. Pak ji posypte druhou polovinou strouhaného sýru a opatrně srolujte – pomáhejte si fólií, aby se vám rolka nepotrhala a nedeformovala. Srolovanou rolku nechte v potravinářské fólii asi tři hodiny v lednici, aby zatuhla.
Po vyjmutí z lednice bude rolka připomínat jakousi syrovou uzeninu. Stáhněte z ní potravinářskou fólii, nakrájejte ji na asi dva centimetry silné plátky a ty namočte do mléčného těstíčka. To je velmi jednoduché – smíchejte všechny tři suroviny a přijdete špetku pepře a soli. Namočené plátky rovnou z obou stran osmahněte. Podávejte s bramborami, hranolky nebo bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Masové placky s houbami vám zlepší sychravý den
Oběd nebo večeře z jednoho pekáče: Fantastické masové kuličky s bramborami a zakysanou smetanou!