Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Zdravá masová roláda bez mouky a strouhanky

Chcete se vyhnout smažení a zároveň vynechat zbytečné „prázdné“ kalorie z mouky nebo strouhanky? Pak vyzkoušejte naši speciální roládu z mletého masa a zakysané smetany. Upečenou ji budete mít raz dva, spolehlivě vás zasytí a nezruinuje vaši peněženku. Mimochodem, když ji během pečení dvakrát nebo třikrát potřete trochou převařené osolené vody s kapkou oleje, nepopraská vám.
bez mouky
ilustrační obrázek (foto: 123RF)

Ingredience na masovou roládu bez mouky (4 – 5 osob)

  • 600 g mletého masa
  • 300 ml zakysané smetany
  • 150 g šunky nebo uzeného masa
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra
  • 50 ml plnotučné nebo kremžské hořčice
  • 4 vejce
  • 1 jarní cibulka
  • Čerstvé bylinky, pokud je máte k dispozici
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Další koření dle chuti

Příprava

Maso si přendejte do větší mísy, prosolte ho, opepřete a rukama do něj zapracujte celý kelímek zakysané smetany. Ze směsi uhněťte kouli, kterou zabalte do potravinářské fólie a nechte ji jednu až dvě hodiny v lednici. Díky tomu bude masová směs držet tvar a nebude se vám rozpadat, i když úplně vynecháte strouhanku.

V mezičase si vejce uvařte natvrdo a nechte je vystydnout. Po hodině nebo dvou si na kuchyňské lince rozprostřete čistou potravinářskou fólii a na ní masovou směs bez mouky rozprostřete tak, aby vznikl obdélník silný asi jeden centimetr. Směs potřete hořčicí a pak na ni navrstvěte na kostičky nakrájená nebo propasírovaná vejce.

Na vejce přijde najemno nakrájená jarní cibulka, na kostičky nakrájená šunka a nastrouhaný sýr, případně bylinky a koření, kterým chcete roládu dochutit. Nakonec roládu s pomocí potravinářské fólie opatrně srolujte a fólii utáhněte, aby se maso scuklo. Pak roládu z fólie vyjměte a položte na plech na pečení s pečicím papírem. Roládu upečte v troubě předehřáté na 180 °C, hotová bude asi za 45 minut. Masovou roládu bez mouky a strouhanky podávejte s bramborem, bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jen s pečivem. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nevíte jak zužitkovat tvaroh? Vyzkoušejte netradiční masové kuličky

Jde to i bez mouky. Bezlepková roláda nejen pro celiaky

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek