Upečte si výborné marokánky. Recept je jednoduchý!
V původním receptu na marokánky figuroval především med, ořechy, datle, kakao a dokonce i hašiš. V souvislosti s marokánkami se často zmiňují také florentinky. Ty jsou ale původem z Itálie a obsahují především mandle, med, smetanu, máslo a cukr.
Pokud chcete tento rok třeba trochu obměnit klasický repertoár vánočního cukroví, marokánky vyzkoušejte. Recept je snadný a je velká šance, že u vás doma získá své stálé nadšence.
Co budete na marokánky potřebovat?
- 100 g sekaných vlašských ořechů
- 100 sekaných mandlí
- 100 g rozinek
- 100 g kandovaného ovoce
- 80 g cukru moučky
- 20 g másla
- 30 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- špetku soli
- podle chuti čokoládovou polevu
Jak postupovat?
Nejprve si v mléce rozmíchejte mouku. Postupně přidávejte cukr, sůl a máslo. Celou směs pak vařte asi 3 minuty do zhoustnutí. Do teplé směsi přidejte veškeré další přísady. Recept si můžete trochu obměnit, je možné zvolit jiný poměr ořechů, přidat sušené brusinky nebo švestky.
Směs nechte vychladnout a potom z ní lžičkou tvarujte na pečící papír malé placičky. Velikostně si je přizpůsobte tomu, jak velké marokánky chcete získat. Placičky dejte péct na 180°C asi na 20 minut. Po vyndání a vychladnutí můžete jednu stranu marokánek polít tmavou nebo bílou čokoládovou polevou.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT