Pro osvěžující mléčný jahodový shake nemusíte do Fast Foodu. Jak ho připravit doma?
Kamenem úrazu může být jahodový jogurt. Spousta těch levnějších obsahuje kde co. Vyhněte se také jogurtům s nízkým obsahem cukru nebo tuku, ty mají tradičně hned několik éček navíc. Nemáte-li k dispozici poctivý jahodový jogurt, sáhněte raději po bílém a zvyšte množství jahod, které v jogurtu rozmixujete. Vyplatí se na jahodový shake nešidit použité ingredience, pokud si chcete dopřát lahodný domácí zážitek.
Z daného množství ingrediencí připravíte velké milkshaky pro čtyři osoby nebo šest menších.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Freakshake s Baileys. Nápoj i dezert v jednom! Lahůdka z Austrálie
Starý cukrářský trik na šlehačku z plnotučného mléka
Jahodový milkshake
- 400400mlplnotučného mléka
- 250250gčerstvých jahod
- 250250mlpoctivého jahodového jogurtu
- 100100mlsmetany ke šlehání
- 5050gkukuřičného škrobu (nebo 30g dětské krupičky
- 2525gmoučkového cukru
- 22balenívanilkového cukru
Postup:
Mléko a smetanu přelijte do většího rendlíku a rozmíchejte je. Ještě za studena ve směsi rozmíchejte cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob (ten je možné nahradit krupičkou, chcete-li udělat zdravější variantu poháru). Mléčnou směs za stálého míchání přiveďte na mírném plamenu k varu a pokračujte ve vaření a míchání, dokud směs nezhoustne. Pak ji z plotny odstavte, přelijte do mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte vystydnout na pokojovou teplotu.
Zatímco vám vanilkový krém chladne, omyjte a nakrájejte si jahody. Očištěné jahody smíchejte s jogurtem a tyčovým mixérem ze směsi umixujte stejnoměrnou hmotu. Pak do jahodové hmoty mixérem zapracujte vystydnutý krém.
Jahodový shake přelijte do pohárových nebo jiných sklenic a dejte ho alespoň na hodinu zatuhnout do lednice. Milkshake v lednici vydrží nejvýše jeden den.
Před podáváním dozdobte každý shake čerstvým ovocem, snítkou máty a kostičkou čokolády. Přizdobit jej můžete i čerstvou šlehačkou.