Středa , 30. 10. 2024

Tadeáš

Pro osvěžující mléčný jahodový shake nemusíte do Fast Foodu. Jak ho připravit doma?

Náš dnešní recept má na internetu spoustu různých variant. My jsme se ale rozhodli sáhnout po té, která je co nejpoctivější. Když už si doma chystáte milkshake, nechcete v něm mít žádné náhražky a dochucovadla.
jahodový shake
Pořádný a ničím nešizený jahodový shake nahradí i dezert.

Kamenem úrazu může být jahodový jogurt. Spousta těch levnějších obsahuje kde co. Vyhněte se také jogurtům s nízkým obsahem cukru nebo tuku, ty mají tradičně hned několik éček navíc. Nemáte-li k dispozici poctivý jahodový jogurt, sáhněte raději po bílém a zvyšte množství jahod, které v jogurtu rozmixujete. Vyplatí se na jahodový shake nešidit použité ingredience, pokud si chcete dopřát lahodný domácí zážitek.

Z daného množství ingrediencí připravíte velké milkshaky pro čtyři osoby nebo šest menších.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Freakshake s Baileys. Nápoj i dezert v jednom! Lahůdka z Austrálie

Starý cukrářský trik na šlehačku z plnotučného mléka

 

 

 

Jahodový milkshake

porce
g / porce
Ingredience:
  • 400
    400
    ml
    plnotučného mléka
  • 250
    250
    g
    čerstvých jahod
  • 250
    250
    ml
    poctivého jahodového jogurtu
  • 100
    100
    ml
    smetany ke šlehání
  • 50
    50
    g
    kukuřičného škrobu (nebo 30g dětské krupičky
  • 25
    25
    g
    moučkového cukru
  • 2
    2
    balení
    vanilkového cukru

Postup:

  1. Mléko a smetanu přelijte do většího rendlíku a rozmíchejte je. Ještě za studena ve směsi rozmíchejte cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob (ten je možné nahradit krupičkou, chcete-li udělat zdravější variantu poháru). Mléčnou směs za stálého míchání přiveďte na mírném plamenu k varu a pokračujte ve vaření a míchání, dokud směs nezhoustne. Pak ji z plotny odstavte, přelijte do mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte vystydnout na pokojovou teplotu.

  2. Zatímco vám vanilkový krém chladne, omyjte a nakrájejte si jahody. Očištěné jahody smíchejte s jogurtem a tyčovým mixérem ze směsi umixujte stejnoměrnou hmotu. Pak do jahodové hmoty mixérem zapracujte vystydnutý krém.

  3. Jahodový shake přelijte do pohárových nebo jiných sklenic a dejte ho alespoň na hodinu zatuhnout do lednice. Milkshake v lednici vydrží nejvýše jeden den.

  4. Před podáváním dozdobte každý shake čerstvým ovocem, snítkou máty a kostičkou čokolády. Přizdobit jej můžete i čerstvou šlehačkou.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
americká
jednoduché recept
americká
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek