Vyzkoušejte fazolový guláš, levnou a výživnou večeři
Ingredience na fazolový guláš
Na fazolový guláš pro čtyřčlennou rodinu budete potřebovat:
- 700 g bílých nebo červených fazolí
- 400 ml rajského protlaku
- 4 klobásy, párky nebo špekáčky
- 3 stroužky česneku
- 2 středně velké cibule
- 2 mrkve
- Slunečnicový olej nebo sádlo
- Gulášovou papriku
- Mletý pepř
- Bobkový list
- Sůl
Příprava
Fazole si několikrát propláchněte, proberte a na 4-6 hodin je namočte do vody. Pak je znovu propláchněte, v osolené vodě si je uvařte do měkka a vodu z nich slijte. Můžete je vařit s trochou majoránky. Zatímco se vám fazole vaří, nakrájejte si cibulku najemno, mrkve nastrouhejte nahrubo. Uzeniny si nakrájejte na menší kostičky.
Sádlo nebo olej si rozehřejte a zpěňte si na něm cibuli. Pak přidejte protřený česnek, nastrouhanou mrkev, gulášovou papriku a uzeniny. Zhruba po minutce směs zalijte rajským protlakem. Dobře promíchejte a pak do guláše přidejte také scezené fazole. Nakonec přidejte bobkový list, pepř a další koření, které máte po ruce. Nebojte se udělat i pálivější variantu s chilli.
Po přidání všech ingrediencí stáhněte plamen a za občasného míchání nechte guláš probublávat. Vařte alespoň dvacet minut, aby se vám jednotlivé chutě hezky slily. Při delším vařením už by se vám bohužel fazole rozvařily. Fazolový guláš podávejte s chlebem nebo jiným pečivem. Skvěle se k němu hodí poctivé české pivo. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT