Nejlepší dortový krém? Tyhle 4 zvládnete připravit i s dětmi
S jakými krémy budete mít vždy úspěch? Složitosti při přípravě se rozhodně bát nemusíte. Vybrali jsme pro vás takové, se kterými vám pomůžou i ti nejmenší.
1. Šlehačkový dortový krém
Kdo by neznal šlehačkový krém, který je nadýchaný, sladký a snad všemi oblíbený. Hodí se pro přípravu ovocných, ale třeba i čokoládových dortů, a je velmi snadný.
Na tento krém budete potřebovat:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 500 g mascarpone
- asi 4 lžíce moučkového cukru (podle chuti můžete cukru ubrat, nebo ho naopak přidat)
Všechny ingredience stačí smíchat dohromady a ušlehat do konzistence nadýchaného krému. Ten by měl mít podobu jemné pěny a lze jej pak nanášet přímo na korpus dortu jako náplň i jako polevu.
2. Tvarohový dortový krém
Tvarohové krémy jsou poměrně hutné a syté, hodí se tak pro přípravu nejrůznějších řezů a čokoládových dortů. Tvaroh ale samozřejmě může doplňovat i čerstvé ovoce, jako v případě svěžích ovocných dortů. Tvarohový krém je vlastně takovou obdobou šlehačkového krému, a i jeho příprava je dost podobná.
Na přípravu budete potřebovat:
- 250 g tvarohu (nejlépe tučného)
- 100 g mascarpone
- moučkový cukr (opět dle chuti, cca 4 lžíce)
I v tomto případě je potřeba všechny ingredience dohromady vyšlehat do krému, který by měl být opět krásně nadýchaný. Není to žádná věda, jen se krém musí dobře umět vyšlehat. Následně se krémem potře korpus dortu a na něj je možné položit čerstvé ovoce. Tento krém se skvěle hodí i pro nepečené dorty a piškotové dezerty, můžete tedy použít krém i jako náplň při prokládání.
3. Dortový krém z kondenzovaného mléka
Že děti mají nejraději sladké, to není žádným tajemstvím. A kondenzované mléko je sladké dost, stačí ho tedy umixovat s máslem a máte za chviličku připravený lahodný a sladký dortový krém do svého dezertu. Právě s tímto krémem vám děti jistě velmi rády pomohou, hlavně s ochutnáváním.
Na tento krém jsou třeba jen dvě ingredience:
- 400 ml kondenzovaného mléka v plechovce
- 250 g másla
Máslo nechte nejprve změknout, a následně jej vyšlehejte. Nakonec jen přimíchejte kondenzované mléko a pořádně propracujte. Dortový krém ještě nakonec velmi krátce umixujte a máte hotovo. Sám o sobě bude dost sladký, doplnit ho tedy můžete o šťavnaté lesní ovoce.
4. Kávový dortový krém
I kávové dezerty jsou velmi oblíbené, a to zejména u dospělých. Připravit si na svůj dort tak můžete i kávovou šlehačku.
Na její přípravu budete potřebovat:
- 250 ml třicetiprocentní smetany
- 2 čajové lžičky instantní kávy
- 2 lžičky moučkového cukru
V menším kastrůlku smíchejte smetanu, kávu a cukr a promíchejte. Nechte přivést k varu a ihned směs odstavte z plotny. Pak je třeba kávovou šlehačku nechat vychladnout a vložit do ledničky ke ztuhnutí. Pokud chcete, aby vám kávový krém lépe na dortu držel, přidejte do směsi během chladnutí ještě kousek želatiny a nechte ji rozpustit. Kávový šlehačkový krém se hodí pro přípravu kakaových nebo ořechových dortů i menších zákusků.
S těmito krémy jistě zabodujete a jejich přípravu určitě vždy zvládnete levou zadní.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT