Jednoduchá a rychlá domácí pizza na český způsob
Domácí pizza – ingredience
Domácí pizza není náročná na přípravu ani finance. Na upečení večeře pro 3-4 strávníky budete potřebovat:
- 350 g vašeho oblíbeného salámu nebo uzené šunky
- 350 g strouhaného tvrdého sýra (například eidam, gouda nebo ementál – sýry můžete i kombinovat)
- 300 ml plnotučného nebo polotučného mléka
- 3 vejce
- 3 středně velká rajčata
- 2-3 stroužky česneku
- 350 g hladké mouky
- 1 červenou paprika
- Polovinu cibule
- Polovinu plechovky sterilované kukuřice
- Špetku soli, pepře a oregana
- Čerstvé bylinky a koření dle chuti
Příprava
Vejce si rozklepněte do dostatečně velké mísy, vidličkou si je rozšlehejte a zlehka je prosolte. Ve vejcích nejprve rozmíchejte mléko a strouhaný sýr. Pak do těsta zapracujte také mouku a těsto dobře zpracujte. Dále do těsta zapracujte najemno utřený nebo nakrájený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli.
Do těsta zapracujte také na kostičky nakrájenou šunku nebo salám, plátky rajčete a na kostičky nakrájenou papriku. Nakonec přidejte sterilovanou kukuřici a koření, které máte rádi. Gurmáni mohou přidat také olivy nebo nakládané houby. Směs opravdu dobře promíchejte, aby byla pokud možno stejnoměrná.
Plech na pečení si vymažte máslem nebo olejem a vysypte hladkou moukou. Pak do něj opatrně přelijte pizza směs tak, aby byla rovnoměrně rozvrstvená. Pizzu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. V závislosti na výšce plechu na pečení a použitých sýrech bude hotová za 20-30 minut. Pizzu servírujte ještě teplou, nejlépe se zeleninovou oblohou a kečupem.
Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Jednoduché a chuťově dokonalé mini pizzy. Už jste je vyzkoušeli?