Domácí broskvový ice tea. Připravte si dokonalé osvěžení
Co budete potřebovat
- 4 broskve, nakrájené na středně velké kousky
- 2 šálky cukru (500 g)
- 3-4 čajové sáčky
- 1,25 litru vody
- nastrouhaná kůrka citronu (dle volby)
Postup
Na velkou pánev přidejte broskve, půl litru vody, cukr a citrónovou kůru. Postavte na mírný plamen, přikryjte a vařte, dokud broskvová kůrka za 15 až 20 minut neztmavne. S masherem rozmačkejte broskve a pokračujte v míchání dalších 10 minut. Směs broskví protáhněte sítkem a zbylé pevné látky odstraňte.
Dejte vařit 1,25 litu vody, přidejte do ní čajové sáčky a nechte je louhovat přímo na plameni 10 až 15 minut. Pak čajové sáčky odstraňte. Přidejte čaj do džbánu, zamíchejte broskvový sirup, postupně přidávejte vodu. Dobře promíchejte.
Ochutnejte a ujistěte se, že vám vyhovuje sladkost vašeho ice tea, a případně přidejte vodu nebo naopak cukr, podle vašich preferencí. Nechte chladit až do úplného vychladnutí. Před podáváním míchejte a do sklenic vložte led. Můžete ozdobit mátou a čerstvými broskvovými řezy.