Bramboráky na plechu jsou stokrát lepší! Neváhejte a vyzkoušejte je
Co budete potřebovat?
Pochopitelně potřebujete brambory, ale některé z potřebných ingrediencí byste možná nehádali. Podívejme se na to, co přesně potřebujete na přípravu tohoto jedinečného pokrmu. Na přípravu moderního pohledu na klasiku si připravte:
- 340 g vepřového masa,
- 510 g oloupaných brambor,
- 85 g tvrdého sýra,
- 1-3 stroužky česneku, sůl a pepř dle chuti
- 2 čerstvá klasická rajčata (cherry si nechte na něco jiného).
Postup je jednoduchý a výsledek lahodný
Hned na začátku máte dvě možnosti. První je koupit vepřové maso v kuse a poté ho rozmixovat, přidat k němu česnek, sůl a pepř. Druhou možností je koupit mleté vepřové maso a do toho přidat lisovaný česnek, sůl a pepř.
Z mletého vytvarujte 9 kuliček přibližně stejné velikosti. Brambory nastrouhejte tak, jak jste na bramboráky zvyklí a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu. A nakrájejte si rajčata na tenčí plátky.
Až budete mít vše připraveno, připravte si plech na pečení a vymažte ho rostlinným olejem nebo na něj dejte pečící papír (pokud chcete mít pokrm méně mastný). Z nastrouhaných brambor udělejte 9 stejných placek a na každou z nich dejte jednu kuličku z mletého masa.
Na kuličku položte jedno kolečka rajčete a zatlačte tak, aby bylo mleté maso na placičku. Takto připravený dejte plech do trouby a pečte na 180 stupňů.
Závěrečná tečka
Zda jsou bramboráky hotové, poznáte podle mletých placiček. Záleží hodně na tučnosti masa a na tom, jak silné plátky budou. 5 minut předtím, než budete mít plánu plech vyndat, vše posypejte strouhaným sýrem a nechte ještě chvíli zapéct.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT