Nepečený banánový dort s korpusem z Fanty
Ingredience na nepečený banánový dort
Na nepečený korpus na banánový dort si nachystejte:
- 600 g vašich oblíbených máslových sušenek (například Bebe)
- 300 ml Fanty nebo pomerančového džusu
Krémová vrstva se skládá z:
- 800 ml plnotučného mléka
- 300 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 5 banánů
- 2 balení vanilkového pudinku
Na dozdobení budete potřebovat:
- 300 ml smetany ke šlehání
- 100 g vaší oblíbené čokolády
Příprava
Sušenky si válečkem nadrťte na jemný prášek a rozmíchejte je ve Fantě nebo džusu. Vzniklou lepkavou směs napěchujte na dno kulaté dortové formy, kterou si nejprve vyložte pečicím papírem. Zatímco se budete věnovat přípravě krému, můžete si formu odložit do lednice.
V mléce si rozmíchejte cukr a za stálého míchání jej zahřívejte na mírném plamenu. Krátce předtím, než dosáhne bodu varu, do mléka rozmíchejte také oba pudinky a směs vařte, dokud nezačne houstnout. Hotový pudink odstavte z plotny, a když je ještě horký, rozmíchejte v něm na kostičky nakrájené změklé máslo. Míchejte, dokud nevznikne hladký a stejnoměrný krém, který nechte vystydnout na pokojovou teplotu.
V mezičase si nastrouhejte čokoládu a vyloupejte banány. Pak na sušenkovou vrstvu přelijte zhruba centimetrovou vrstvu krému. Na ten vyskládejte banány v celku – některé budete samozřejmě muset rozkrojit. Banány přelijte zbytkem krému a pak ho rovnoměrně rozprostřete. Nakonec si vyšlehejte smetanu, dort s ní dozdobte a bohatě ho posypte čokoládou.
Před servírování dejte dezert alespoň na dvě hodiny do lednice, aby pořádně zatuhl. Nechte si chutnat.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Banánový dort s čokoládou potěší chuťové pohárky i těch nejnáročnějších strávníků
Banánový koláč, který chutná jako Pribináček. Pochutnají dospělí i děti