Recept na báječné nepečené banánové řezy
Potřebné suroviny pro přípravu krému
K přípravě krému na banánové řezy budete potřebovat
- 3 celá čerstvá vejce
- 70 g škrobu, nejlépe kukuřičného
- 820 ml plnotučného mléka
- 150 g krystalového cukru
- 2750 ml smetany ke šlehání (33 %), a
- vanilkový cukr.
Další potřebné suroviny na banánové řezy
K výrobě polevy si připravte
- 220 g kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa, a
- 220 ml smetany ke šlehání.
Dále budete potřebovat také
- 2 banány, a
- 620 g máslových sušenek.
Postup přípravy
Nejprve si připravte krém, a to tak, že v hrnci smíchejte krystalový i vanilkový cukr, vejce, kukuřičný škrob a malé množství mléka. Vše řádně promíchejte, a nakonec přidejte zbylé množství mléka. Připravenou směs vařte a průběžně stále míchejte, dokud nezhoustne.
Uvařený krém překryjte folií a nechte jej vychladnout. Když je krém vychladlý, vyšlehejte smetanu ke šlehání a postupně ji, pomocí lžíce, přidávejte do krému.
Vezměte si vhodný pekáč nebo jinou formu, ideálně o rozměrech 25 cm na 35 cm, a na dno naskládejte těsně vedle sebe máslové sušenky. Když máte vrstvu sušenek hotovou, rozetřete na ni část připraveného krému. Na vrstvu krému položte jedno vedle druhého kolečka banánů. Takto vrstvěte tyto vrstvy na sebe tak, aby poslední, horní vrstvu tvořil krém.
Poté si ve vodní lázni připravte z čokolády a smetany polevu a přelijte ji horní část zákusku.
Posledním krokem přípravy tohoto dezertu je jeho ztuhnutí v ledničce, kde by měl být umístěn alespoň na několik hodin před podáváním. K tomuto dezertu se skvěle hodí také další druhy ovoce, řez můžete doplnit například čerstvými jahodami nebo malinami a pokud toto ovoce není právě dostupné, můžete použít také například kompotované meruňky nebo broskve.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Banánový dezert aneb možnost, jak levně připravit chutnou dobrotu
Banánové řezy s vanilkovým krémem a čokoládou pro sladší odpoledne