Úterý , 03. 12. 2024

Svatoslav

Slunečná pomerančová marmeláda s říznou chutí

Na chleba s máslem, na palačinky, na dort, do sušenek nebo třeba s bílým jogurtem. Přesně tak si vychutnáte šťavnatou pomerančovou marmeládu s kořením podle tohoto receptu.
pomerančová marmeláda
Na chleba s máslem nebo na palačinky.

Pomerančová marmeláda je v podstatě něco jako slunce zachycené ve skleničce. Vychutnejte si pohlazení slunečních paprsků kdykoliv budete potřebovat a prohřejte se přitom na duši. Připravit tuto oranžovou lahodu vám nezabere mnoho času a háček nenaleznete ani v počtu surovin. Zkrátka ať už chcete ve svém životě více slunce nebo hledáte nějaký jedlý dárek, kterým byste obdarovali někoho ve svém okolí, pomerančová marmeláda je ta pravá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jednoduchá malinová marmeláda připravená v mikrovlnce

Kynutá koblihová sluníčka s marmeládou vám zaručeně prozáří den

Pomerančová marmeláda

porce
g / porce
Ingredience:
  • 4
    4
    větší bio pomeranče
  • 2
    2
    bio citrony
  • 1
    1
    svitek
    skořice
  • 2
    2
    cm
    čerstvého zázvoru
  • 2
    2
    hřebíčky
  • 50
    50
    ml
    kvalitního pomerančového džusu
  • 400
    400
    g
    třtinového cukru
  • 1
    1
    lžička
    kyseliny ctironové

Postup:

  1. Ze dvou pomerančů ostrouhejte jemným struhadlem pomerančovou kůru a odložte si ji stranou. Zbývající kůru z ostatních pomerančů okrájejte nožem tak, aby na plodech nezůstala hořká bílá slupka. Pomeranče v robotu rozmixujte najemno, nebo pokud chcete mít namísto marmelády džem, pouze je nahrubo rozmačkejte šťouchadlem na brambory.

  2. Rozmačkané pomeranče přendejte do hrnce a zalijte je šťávou z jednoho citronu. Druhý citron pokrájejte na kolečka a ta dejte ke směsi. Do hrnce přidejte rovněž svitek skořice, najemno nastrouhaný zázvor, hřebíčky, pomerančový džus a kyselinu citronovou. Všechno společně nejdříve trochu prohřejte a teprve až bude směs vlahá, přisypte třtinový cukr a nastrouhanou pomerančovou kůru.

  3. Za stálého míchání marmeládu vařte na středním plamenu. Jakmile začne houstnout, odstavte hrnec stranou a vyjměte z něj svitek skořice, hřebíčky a slupky z koleček citronu. Hotovou marmeládu přelijte do připravených vysterilizovaných sklenic a ty otočte dnem vzhůru.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek